Viool peuter en kleutercursus

Muziekspeeltuin
Viool

Zingen, dansen, improviseren, muziektermen, ritmes maar bovenal: viool spelen. Daar draait het om in de speciale peuter- en kleutercursus viool. Deze bijzondere en vrolijke lessen zijn bedoeld voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. 

Bekijk cursusaanbod

Peuters en kleuters zijn gevoelig voor muziek en kunnen ook al, ondanks hun jonge leeftijd, een instrument leren bespelen. Daarom heeft De Muzen speciale peuter- en kleutercursus viool. Te jong? Nee hoor! Kom het gewoon ontdekken!

Er zijn violen in alle soorten en maten, maar wist je dat er ook violen zijn voor de allerkleinsten? En dat maakt de viool tot een prachtig instrument voor kleine kinderen om te bespelen. Op speelse wijze leren ze in deze lessen viool spelen. Ook wordt er gezongen en gedanst op vrolijke kinderliedjes, die ze daarna op de viool leren spelen!

Introductie vioollessen

Als u eerst wilt kijken of deze cursus wil iets is voor uw kind, bestaat de mogelijkheid mee te doen aan drie introductielessen voor €38,50.

 

 

Cursusaanbod

2-6 jaar

Kinderen vanaf 2 jaar kunnen voor deze lessen ingeschreven worden. 

Korte cursussen
Viool - Kleutercursus 3 lessen
€38.50

Meer info

Viool - Kleutercursus 10 lessen
€128.00

Meer info

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

Liever eerst een proefles?
Naam

Zit er geen passende les bij?

Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.

Docenten die deze cursus geven

Miriam Veeger

Lesgeven is Miriam's lust en leven! Ze vindt het fantastisch om haar passie en kennis door te mogen geven aan leerlingen...

Gabriel Hernandez Dionis

Gabriel Hernandez Dionis speelt al 25 jaar viool en heeft een enorme liefde voor muziek ontwikkeld. Hij wil graag zijn...

 
 
 

Wil jij een impressie van onze peuter- en kleutercursus viool?

Benieuwd of de peuter- en kleutercursus viool iets voor jouw kleuter of peuter is? Kom een keer vrijblijvend meekijken om de sfeer te proeven.

Vraag proefles aan

Het is prachtig om te zien met hoeveel plezier de kinderen iedere week naar les komen om met elkaar muziek te maken. Het is ongelofelijk hoe snel ze zich ontwikkelen en de liedjes eigen maken.

Gerelateerde cursussen

Blokfluit kleutercursus
Blokfluit
Jonge kinderen

0 - 6 jaar

Muziekspeeltuin Veenendaal
Muziekspeeltuin
Piano
Viool
Jonge kinderen

0 - 6 jaar

FAQ

Als je les volgt bij De Muzen is het wel noodzakelijk een instrument te hebben om thuis op te oefenen. De Muzen heeft instrumenten beschikbaar die tegen een schappelijke vergoeding geleend kunnen worden (geldt niet voor alle instrumenten) of de docent kan jou informeren waar je het beste terecht kunt voor de koop of huur van een instrument.

Meer informatie over de uitleen van instrumenten is te vinden via de pagina Uitleen van instrumenten. De prijzen van de cursussen zijn exclusief de eventuele kosten voor het lenen van een instrument.

De vermelde bedragen gelden voor één cursusseizoen. Na inschrijving geldt voor de basiscursussen van 18 of 37 lessen een verlenging. In het voorjaar ontvang je een schrijven met daarin informatie omtrent de inschrijving voor het volgende cursusjaar. Uitschrijvingen dienen voor 1 juni schriftelijk, en met opgaaf van reden, aan de administratie van De Muzen te worden doorgegeven. Als jij je later uitschrijft, wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

Bij korte cursussen ben je alleen ingeschreven gedurende de looptijd van de cursus. Uitschrijven is hierbij niet nodig. Voor een verlenging van de cursus of het volgen van een nieuwe cursus is een nieuwe inschrijving noodzakelijk!