Blokfluit kleutercursus

Blokfluit

‘Fluiten met visjes’ is dé methode om spelenderwijs blokfluit te leren spelen. De kleuters leren stap voor stap alles over klanken, noten en natuurlijk ook over de blokfluit zelf. Het leuke van de methode is, dat de visjes langzamerhand ‘veranderen’ in echte noten. Zo gaat muziek maken eigenlijk vanzelf!

Bekijk cursusaanbod

Door middel van een begeleidend verhaal/liedje in versvorm maken kinderen spelenderwijs kennis met de vijf tonen van de blokfluit, die alleen met de linkerhand te spelen zijn. Zo komen ook lang, kort, hoog en laag aan de orde. Alles vanuit de belevingswereld van het kind. Het gaat allemaal om een kikkervisje, een noot, die zwemt van hoog naar lager en weer terug. Aan het eind van het verhaal is het een muzieknoot geworden, gevangen in een scheepsnet (de notenbalk).

Blokfluitlessen

Deze speciale blokfluitcursus is bedoeld voor jonge kinderen die nog niet of nog maar net met lezen bezig zijn, zoals kinderen van 5 en 6 jaar. Ook is de cursus zeer geschikt voor kinderen in het speciale basisonderwijs. De cursus bestaat uit drie en tien lessen en er wordt gestart zodra voldoende aanmeldingen binnen zijn. De drie lessen zijn ideaal om eens kennis te maken, en daarna kan via de 10 lessen verder gewerkt worden. En zo ontdekken ook jonge kinderen hoe ontzettend leuk blokfluitspelen is! 

 

Cursusaanbod

4-6 jaar
Korte cursussen
Blokfluit - Kleutercursus 3 lessen
€38.50

Meer info

Blokfluit - Kleutercursus 10 lessen
€128.00

Meer info

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

Liever eerst een proefles?
Naam

Zit er geen passende les bij?

Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.

Docenten die deze cursus geven

Ad van Vliet

Ad van Vliet is onze blokfluitdocent en dirigent van barokensemble Barocco delle Muse en diverse blokfluitensembles. Hij...

 
 
 

Wil jij een impressie van onze kleutercursus blokfluit?

Benieuwd of de kleutercursus blokfluit iets voor jouw kleuter is? Kom een keer vrijblijvend meekijken om de sfeer te proeven.

Vraag proefles aan

Docent Lesdag
Ad van Vliet Maandag, woensdag, donderdag,

Bij voldoende interesse en beschikbaarheid van een docent zijn andere dagen ook mogelijk.

Gerelateerde cursussen

Harp kleutercursus
Harp
Jonge kinderen

0 - 6 jaar

Toneel voor kleuters
Jonge kinderen

0 - 6 jaar

FAQ

Als je les volgt bij De Muzen is het wel noodzakelijk een instrument te hebben om thuis op te oefenen. De Muzen heeft instrumenten beschikbaar die tegen een schappelijke vergoeding geleend kunnen worden (geldt niet voor alle instrumenten) of de docent kan jou informeren waar je het beste terecht kunt voor de koop of huur van een instrument.

Meer informatie over de uitleen van instrumenten is te vinden via de pagina Uitleen van instrumenten. De prijzen van de cursussen zijn exclusief de eventuele kosten voor het lenen van een instrument.

Aan het eind van het cursusjaar hoef jij je niet uit te schrijven als je een korte cursus volgt (deze telt 17 of minder lessen). Als je een jaarcursus volgt (18 of 37 lessen*) en je wilt stoppen, dan is het noodzakelijk om je uit te schrijven. Dit dient schriftelijk te gebeuren te voor 1 juni, en met opgaaf van reden, en dit schrijven moet gericht zijn aan de administratie. Dit kan bijvoorbeeld per e-mail. De docent inlichten is niet voldoende.

Als de administratie niet geïnformeerd wordt over het beëindigen van een cursus, sta je voor het volgende cursusjaar weer automatisch ingeschreven. Als jij je uitschrijft na 1 juni wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

* Ook als je later in het cursusjaar bent gestart met de jaarcursus, en je minder dan 18 lessen volgt, is dit van toepassing.