Toneel

In de Theaterwerkplaats leer je alles wat met toneel en musical te maken heeft. Je ontdekt hoe fantastisch het is om in je ‘eigen’ wereld te spelen, een typetje te zijn, jezelf te ontdekken, te improviseren, te verkleden, te zingen en dansen en uiteindelijk met een voorstelling op het podium te staan voor familie, vrienden en bekenden.

Meteen naar inschrijven

In deze dramalessen word je vrij om te doen wat je kunt en je ontwikkelt je creativiteit die op het podium goed van pas komt. Want hoe kruip je in de huid van een ander? Hoe speel je een emotie en zet je een personage op een geloofwaardige manier neer? En hoe zit het met kleding, schminken, grimeren en rekwisieten? Ofte wel, wat komt er allemaal kijken bij een goede voorstelling voor familie, vrienden en bekenden?

Bij de jongere leeftijdsgroepen ligt de nadruk op een speelse manier van toneelspelen met verkleden en fantasievolle rollen. Voor de oudere cursisten komen er binnen de Theaterwerkplaats ook nieuwe disciplines aan bod, zoals 'film acteren', improvisatietheater, 'kostuumkunde', schminken en grimeren. Er wordt altijd gewerkt met eigen producties in plaats van kant-en-klare stukken. Dit vraagt veel creativiteit van de docenten, maar ook van de deelnemers en dat maakt het interessant en leuk. Bovendien kunnen de producties dan ook 'op het lijf worden geschreven' van de cursisten, waardoor iedereen goed voor het voetlicht kan treden.

Alle cursussen van de Theaterwerkplaats sluiten af met een uitvoering in de Theaterzaal Spectrum. De dramalessen worden gegeven door Marthie Overeem. De lessen van de groepen 7-9 jaar en 10-12 jaar worden gegeven door Gaby Jansen.

De materiaalkosten voor deze toneellessen bedragen tussen de € 5,00 en € 10,00. Het uiteindelijke bedrag kan bij aanvang van de lessen betaald worden aan de docent. 

Korte cursussen 7-12 jaar

De toneelgroep 7-9 jaar heeft les op vrijdag van 15.45 tot 17.45 uur. Deze groep zit vol en er is een wachtlijst. Aanmelden hiervoor kan via info@demuzen.nl

Er zijn twee toneelgroepen 10-12 jaar. De ene groep heeft les op dinsdag van 15.45 tot 17.45 uur, de andere groep op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur. Beide groepen zitten vol. Aanmelden voor de wachtlijst kan via info@demuzen.nl.

In januari 2024 starten nieuwe toneelcursussen. Als er plek vrijkomt, worden hier kinderen van de wachtlijst voor uitgenodigd.

Een proefles volgen bij de groepen 10-12 en 7-9 is op dit moment niet mogelijk. 

Hoezo te oud voor toneelles

Voor volwassenen die graag eens kennis willen maken met toneellessen, is er de speciale cursus Hoezo te oud voor toneelles. Kijk voor alle informatie op de cursuspagina.

 

Cursusaanbod

7-12 jaar
Korte cursussen

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

13-20 jaar

De jaarcursussen tellen 30 lessen.

Jaarcursussen
Toneellessen 13-14 jaar
€299.50

Meer info

Toneellessen 14-16 jaar
€299.50

Meer info

Toneellessen 16-18 jaar
€299.50

Meer info

Toneellessen 18-20 jaar
€299.50

Meer info

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

Liever eerst een proefles?
Naam
dag tijd leeftijd aantal lessen
dinsdag 15.45-17.45 10-12 jaar  18
dinsdag 18.00-20.00  14-16 jaar  30
dinsdag 20.15-22.15  18-20 jaar 30
donderdag 18.00-20.00 13-14 jaar 30
donderdag 20.15-22.15  16-18 jaar  30
vrijdag 15.45-17.45 uur 7-9 jaar 18
vrijdag 18.00-20.00 uur 10-12 jaar 18

 

Docenten die deze cursus geven

Marthie Overeem

Marthie Overeem verzorgt onze toneel- en musicallessen. Voor haar is het belangrijk dat leerlingen zich thuis en veilig...

Gaby Jansen

Toneelspelen is misschien wel het allerleukste wat er is. Samen met leeftijdsgenootjes de ruimte krijgen om je eigen...

 
 
 

Wil jij een impressie van onze toneellessen?

Doe een keer vrijblijvend mee om de sfeer te proeven.

Vraag proefles aan

 

 

Gerelateerde cursussen

Toneel voor kleuters
Jonge kinderen

0 - 6 jaar

Musical / muziektheater
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

FAQ

Het is mogelijk om voor de muziek-, dans- en theaterlessen van De Muzen subsidie via het Jeugdfonds Cultuur aan te vragen. Het Jeugdfonds cultuur ondersteunt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar niet genoeg geld is voor cultuurlessen en materialen. Alle informatie over het Jeugdfonds Cultuur is te vinden op https://jeugdfondssportencultuur.nl/.

Je kunt ook contact opnemen met Sonja Brouwer. Zij is intermediair namens het jeugdfonds.

Veenendaal Pas

Ook kan je bij De Muzen betalen met de Veenendaal Pas (en Cunera Pas en Grebbe Pas). Heb je hier vragen over, neem dan contact op via info@demuzen.nl

Dat kan op deze website. Je kunt de betreffende cursus via ons menu opzoeken en kies in het cursusaanbod de cursus waar jij je voor wilt inschrijven. De inschrijving komt dan automatisch binnen bij de administratie. Inschrijven kan natuurlijk ook nog middels een papieren inschrijfformulier. Deze vind je bij de balie van Spectrum.

De Muzen werkt met een systeem van (gespreide) betaling tot maximaal 6 termijnen. De gespreide betaling is alleen mogelijk bij betaling per automatisch incasso;

  • bedragen tot en met € 100,- in 1 termijn;
  • bedragen van € 101 tot en met € 250 in 2 termijnen;
  • bedragen van € 251 en hoger in 6 termijnen.

Bij gespreide betaling worden de cursusgelden op vaste data afgeschreven. Dit is altijd rond de laatste werkdag van de maand. Indien het aantal termijnen passend bij het cursusbedrag niet meer haalbaar is binnen het cursusjaar, wordt het bedrag geïncasseerd over het nog aantal beschikbare termijnen.