Toneel

In de Theaterwerkplaats leer je alles wat met toneel en musical te maken heeft. Je ontdekt hoe fantastisch het is om in je ‘eigen’ wereld te spelen, een typetje te zijn, jezelf te ontdekken, te improviseren, te verkleden, te zingen en dansen en uiteindelijk met een voorstelling op het podium te staan voor familie, vrienden en bekenden.

Bekijk cursusaanbod

In deze dramalessen word je vrij om te doen wat je kunt en je ontwikkelt je creativiteit die op het podium goed van pas komt. Want hoe kruip je in de huid van een ander? Hoe speel je een emotie en zet je een personage op een geloofwaardige manier neer? En hoe zit het met kleding, schminken, grimeren en rekwisieten? Ofte wel, wat komt er allemaal kijken bij een goede voorstelling voor familie, vrienden en bekenden?

Bij de jongere leeftijdsgroepen ligt de nadruk op een speelse manier van toneelspelen met verkleden en fantasievolle rollen. Voor de oudere cursisten komen er binnen de Theaterwerkplaats ook nieuwe disciplines aan bod, zoals 'film acteren', improvisatietheater, 'kostuumkunde', schminken en grimeren. Er wordt altijd gewerkt met eigen producties in plaats van kant-en-klare stukken. Dit vraagt veel creativiteit van de docenten, maar ook van de deelnemers en dat maakt het interessant en leuk. Bovendien kunnen de producties dan ook 'op het lijf worden geschreven' van de cursisten, waardoor iedereen goed voor het voetlicht kan treden.

Alle cursussen van de Theaterwerkplaats sluiten af met een uitvoering in de Theaterzaal Spectrum. De dramalessen worden gegeven door Marthie Overeem. De lessen van de groepen 7-9 jaar en 10-12 jaar worden gegeven door Gaby Jansen.

De materiaalkosten voor deze toneellessen bedragen tussen de € 5,00 en € 10,00. Het uiteindelijke bedrag kan bij aanvang van de lessen betaald worden aan de docent. 

Korte cursussen 7-12 jaar

De lessen van de korte toneelcursus voor de leeftijdsgroep 7-9 jaar worden gegeven op donderdag van 15.45 tot 17.45 uur.

De toneellessen voor de groep 10-12 jaar worden gegeven op dinsdag van 15.45 tot 17.45 uur.

Bij beide groepen is het niet meer mogelijk om in te stromen of een proefles mee te doen. In het voorjaar starten de lessen opnieuw. Vanaf dat moment is het weer mogelijk om een proefles te volgen en om in te stromen. De groep 10-12 jaar hervat de lessen op dinsdag 11 januari, de groep 7-9 jaar gaat vanaf donderdag 13 januari weer aan de slag.

Groepen 13-14 en 14-16 jaar

Ook de toneelgroepen 13-14 jaar en  14-16 jaar zit al vol. Een proefles meedoen is niet meer mogelijk. Vanaf wanneer instromen weer mogelijk is, is nog niet bekend.

Hoezo te oud voor toneelles

Voor volwassenen vanaf 30 jaar die graag eens kennis willen maken met toneellessen, is er de speciale cursus Hoezo te oud voor toneelles. Kijk voor alle informatie op de cursuspagina.

 

Cursusaanbod

7-12 jaar
Korte cursussen
Toneelles 7-9 jaar (voorjaar)
€162.00

Meer info

De materiaalkosten voor deze toneellessen bedragen €5,00. Dit bedrag kan bij aanvang van de lessen betaald worden aan de docent.

Toneellessen 10-12 jaar (voorjaar)
€162.00

Meer info

De materiaalkosten voor deze toneellessen bedragen €5,00. Dit bedrag kan bij aanvang van de lessen betaald worden aan de docent.

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

13-19 jaar
Jaarcursussen
Toneellessen 16-19 jaar
€273.00

Meer info

De materiaalkosten voor deze toneellessen bedragen € 10,00. Dit bedrag kan bij aanvang van de lessen betaald worden aan de docent.

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

vanaf 20 jaar
Jaarcursussen
Toneellessen 20+
€273.00

Meer info

De materiaalkosten voor deze toneellessen bedragen € 10,00. Dit bedrag kan bij aanvang van de lessen betaald worden aan de docent.

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

Liever eerst een proefles?
Naam
dag tijd leeftijd aantal lessen
dinsdag 15.45-17.45 10-12 jaar 18 (voorjaar)
dinsdag 18.00-19.30  13-14 jaar (vol) 30
dinsdag 19.45-21.45  16-19 jaar 30
donderdag 15.45-17.45 7-9 jaar 18 (voorjaar)
donderdag 18.00-20.00 14-16 jaar (vol) 30
donderdag 20.15-22.15 20+ jaar 30
       

 

Docenten die deze cursus geven

Marthie Overeem

Marthie Overeem verzorgt onze toneel- en musicallessen. Voor haar is het belangrijk dat leerlingen zich thuis en veilig...

Gaby Jansen

Toneelspelen is misschien wel het allerleukste wat er is. Samen met leeftijdsgenootjes de ruimte krijgen om je eigen...

 
 
 

Wil jij een impressie van onze toneellessen?

Doe een keer vrijblijvend mee om de sfeer te proeven.

Vraag proefles aan

 

 

Gerelateerde cursussen

Toneel voor kleuters
Jonge kinderen

0 - 6 jaar

Musical
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

FAQ

Het is mogelijk om voor de muziek-, dans- en theaterlessen van De Muzen subsidie via het Jeugdfonds Cultuur aan te vragen. Het Jeugdfonds cultuur ondersteunt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar niet genoeg geld is voor cultuurlessen en materialen. Alle informatie over het Jeugdfonds Cultuur is te vinden op https://jeugdfondssportencultuur.nl/.

Je kunt ook contact opnemen met Sonja Brouwer. Zij is intermediair namens het jeugdfonds.

Dat kan op deze website. Je kunt de betreffende cursus via ons menu opzoeken en kies in het cursusaanbod de cursus waar jij je voor wilt inschrijven. De inschrijving komt dan automatisch binnen bij de administratie. Inschrijven kan natuurlijk ook nog middels een papieren inschrijfformulier. Deze vind je bij de balie van Spectrum.

De Muzen werkt met een systeem van (gespreide) betaling tot maximaal 6 termijnen. De gespreide betaling is alleen mogelijk bij betaling per automatisch incasso;

  • bedragen tot en met € 100,- in 1 termijn;
  • bedragen van € 101 tot en met € 250 in 2 termijnen;
  • bedragen van € 251 en hoger in 6 termijnen.

Bij gespreide betaling worden de cursusgelden op vaste data afgeschreven. Dit is altijd rond de laatste werkdag van de maand. Indien het aantal termijnen passend bij het cursusbedrag niet meer haalbaar is binnen het cursusjaar, wordt het bedrag geïncasseerd over het nog aantal beschikbare termijnen.