Toneel voor kleuters

Een piraat, prinses, wolf, ninja, rockster, verpleegster,… De kinderen die mee doen met de toneellessen voor kleuters (4-6 jaar) kunnen zijn wie ze willen zijn! Alle rollen worden op maat geschreven.

Bekijk cursusaanbod

Het bijzondere aan de toneellessen is dat iedereen kan zijn wie hij wil zijn. De rollen worden speciaal voor elke groep opnieuw geschreven. Bij de kleuterlessen leverde dat de afgelopen jaren prachtige combinaties tussen baby gorilla’s, ninja’s, prinsessen, wolven en toverfeeën op. 

In de Theaterwerkplaats leer je alles wat met toneel en musical te maken heeft. Je ontdekt hoe fantastisch het is om in je ‘eigen’ wereld te spelen, een typetje te zijn, jezelf te ontdekken, te improviseren, te verkleden, te zingen en dansen en uiteindelijk met een voorstelling op het podium te staan voor familie, vrienden en bekenden. In de lessen word je vrij om te doen wat je kunt en je ontwikkelt je creativiteit die op het podium goed van pas komt. In de lessen voor kleuters ligt de nadruk op een speelse manier van toneelspelen met verkleden en fantasievolle rollen. 

Alle cursussen van de Theaterwerkplaats sluiten af met een uitvoering in de Theaterzaal Spectrum.

Deelname aan de cursus kost € 70,00 voor 12 lessen. De materiaalkosten voor deze toneellessen bedragen € 2,50. Dit bedrag kan bij aanvang van de lessen betaald worden aan docente Marthie Overeem. 

Nieuwe lessen

De cursus start weer op maandag 22 januari 2024, maar deze groep zit vol. Aanmelden voor de wachtlijst kan via info@demuzen.nl. Zodra er een nieuwe cursus start (dat zal waarschijnlijk in september 2024 zijn), ontvangen de kinderen op de wachtlijst bericht van ons.

Een proefles meedoen kan ook pas weer zodra de nieuwe cursus start.

De lessen van de kleutercursus toneel worden gegeven op maandag, van 16.00 tot 17.00 uur.

 



 

Cursusaanbod

4-6 jaar
Korte cursussen

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

Liever eerst een proefles?
Naam
dag tijd les docent
maandag 16.00-17.00 Toneellessen 4-6 jaar Marthie Overeem

 

Docenten die deze cursus geven

Marthie Overeem

Marthie Overeem verzorgt onze toneel- en musicallessen. Voor haar is het belangrijk dat leerlingen zich thuis en veilig...

Brenda Jongbloed

Brenda Jongbloed verzorgt onze toneellessen voor kleuters. Met deze toneellessen wil ze het beste in iedereen naar boven...

 
 
 

Wil jij een impressie van onze toneellessen voor kleuters?

Benieuwd of toneelles voor kleuters iets voor jouw kleuter is? Kom een keer vrijblijvend meekijken om de sfeer te proeven.

Vraag proefles aan

Gerelateerde cursussen

Kleuterballet
Jonge kinderen

0 - 6 jaar

Toneel
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

FAQ

Het is mogelijk om voor de muziek-, dans- en theaterlessen van De Muzen subsidie via het Jeugdfonds Cultuur aan te vragen. Het Jeugdfonds cultuur ondersteunt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar niet genoeg geld is voor cultuurlessen en materialen. Alle informatie over het Jeugdfonds Cultuur is te vinden op https://jeugdfondssportencultuur.nl/.

Je kunt ook contact opnemen met Sonja Brouwer. Zij is intermediair namens het jeugdfonds.

Veenendaal Pas

Ook kan je bij De Muzen betalen met de Veenendaal Pas (en Cunera Pas en Grebbe Pas). Heb je hier vragen over, neem dan contact op via info@demuzen.nl

Aan het eind van het cursusjaar hoef jij je niet uit te schrijven als je een korte cursus volgt (deze telt 17 of minder lessen). Als je een jaarcursus volgt (18 of 37 lessen*) en je wilt stoppen, dan is het noodzakelijk om je uit te schrijven. Dit dient schriftelijk te gebeuren te voor 1 juni, en met opgaaf van reden, en dit schrijven moet gericht zijn aan de administratie. Dit kan bijvoorbeeld per e-mail. De docent inlichten is niet voldoende.

Als de administratie niet geïnformeerd wordt over het beëindigen van een cursus, sta je voor het volgende cursusjaar weer automatisch ingeschreven. Als jij je uitschrijft na 1 juni wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

* Ook als je later in het cursusjaar bent gestart met de jaarcursus, en je minder dan 18 lessen volgt, is dit van toepassing.