Musical

In de Theaterwerkplaats leer je alles wat met toneel en musical te maken heeft. Je ontdekt hoe fantastisch het is om in je ‘eigen’ wereld te spelen, een typetje te zijn, jezelf te ontdekken, te improviseren, te verkleden, te zingen en dansen en uiteindelijk met een voorstelling op het podium te staan voor familie, vrienden en bekenden.

Bekijk cursusaanbod

In de lessen word je vrij om te doen wat je kunt en je ontwikkelt je creativiteit die op het podium goed van pas komt. Want hoe kruip je in de huid van een ander? Hoe speel je een emotie en zet je een personage op een geloofwaardige manier neer? En hoe zit het met zang, kleding, schminken, grimeren en rekwisieten? Ofte wel, wat komt er allemaal kijken bij een goede voorstelling voor familie, vrienden en bekenden?

Bij de jongere leeftijdsgroepen ligt de nadruk op een speelse manier van toneelspelen met verkleden en fantasievolle rollen. Voor de oudere cursisten komen er binnen de Theaterwerkplaats ook nieuwe disciplines aan bod, zoals 'film acteren', improvisatietheater, 'kostuumkunde', schminken en grimeren. Er wordt altijd gewerkt met eigen producties in plaats van kant-en-klare stukken. Dit vraagt veel creativiteit van de docenten, maar ook van de deelnemers en dat maakt het interessant en leuk. Bovendien kunnen de producties dan ook 'op het lijf worden geschreven' van de cursisten, waardoor iedereen goed voor het voetlicht kan treden.

Alle cursussen van de Theaterwerkplaats sluiten af met een spetterende uitvoering in de Theaterzaal van Spectrum. De lessen worden gegeven door Marthie Overeem (drama), Tineke Schreuder (dans) en Sjoerd Arends (zang).

De musicalcursussen tellen 30 lessen voor € 215,25. De materiaalkosten voor de musicallessen bedragen € 10,-. Dit bedrag kan bij aanvang van de lessen betaald worden aan de docent. De lessen beginnen weer op zaterdag 14 september.

 

Open lessen theater
-

Wil je graag eens ontdekken of toneel- of musicalles bij jou past? Doe dan eens vrijblijvend mee in de week van dinsdag 10 tot en met...

Cursusaanbod

8-12 jaar
Jaarcursussen
Musicallessen 8-12 jaar - 90 minuten groepsles
€215.25

Meer info

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

13-17 jaar
Jaarcursussen
Musicallessen 13-17 jaar - 90 minuten groepsles
€215.25

Meer info

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

Liever eerst een proefles?
Naam
Cursus cadeau doen?

De prijs van deze cadeaubon is € 29,00.

Naam

 

dag tijd leeftijd
zaterdag 12.15-13.45 8-12 jaar
zaterdag 10.30-12.00 13-17 jaar

 

Docenten die deze cursus geven

Marthie Overeem

Marthie Overeem verzorgt onze toneel- en musicallessen. Voor haar is het belangrijk dat leerlingen zich thuis en veilig...

Tineke Schreuder
Sjoerd Arends

Wil jij een impressie van onze musicalles?

Benieuwd of musicalles iets voor jou is? Kom een keer vrijblijvend meekijken om de sfeer te proeven.

Vraag proefles aan

(Een proefles meedoen kan weer na de zomervakantie)

Gerelateerde cursussen

Toneel voor kleuters
Kinderen

2 - 12 jaar

Toneel
Kinderen

2 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

FAQ

Muziekschool de Muzen heeft in verband met de nieuwe privacywet (AVG) een aantal aanpassingen gedaan. Alle informatie hierover kunt u vinden op de pagina Privacy Statement.

Het is mogelijk om voor de muziek-, dans- en theaterlessen van Muziekschool de Muzen subsidie via het Jeugdfonds Cultuur aan te vragen. Het Jeugdfonds cultuur ondersteunt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar niet genoeg geld is voor cultuurlessen en materialen. Alle informatie over het Jeugdfonds Cultuur is te vinden op https://www.jeugdcultuurfonds.nl/fonds/utrecht en https://www.jeugdsportfonds.nl/wp-content/uploads/sites/3/2016/08/Spelre....