Musical

In de Theaterwerkplaats leer je alles wat met toneel en musical te maken heeft. Je ontdekt hoe fantastisch het is om in je ‘eigen’ wereld te spelen, een typetje te zijn, jezelf te ontdekken, te improviseren, te verkleden, te zingen en dansen en uiteindelijk met een voorstelling op het podium te staan voor familie, vrienden en bekenden.

Bekijk cursusaanbod

In deze dramalessen word je vrij om te doen wat je kunt en je ontwikkelt je creativiteit die op het podium goed van pas komt. Want hoe kruip je in de huid van een ander? Hoe speel je een emotie en zet je een personage op een geloofwaardige manier neer? En hoe zit het met zang, dans, kleding, schminken, grimeren en rekwisieten? Ofte wel, wat komt er allemaal kijken bij een goede voorstelling voor familie, vrienden en bekenden?

Bij de jongere leeftijdsgroepen ligt de nadruk op een speelse manier van toneelspelen met verkleden en fantasievolle rollen. Voor de oudere cursisten komen er binnen de Theaterwerkplaats ook nieuwe disciplines aan bod, zoals 'film acteren', improvisatietheater, 'kostuumkunde', schminken en grimeren. Er wordt altijd gewerkt met eigen producties in plaats van kant-en-klare stukken. Dit vraagt veel creativiteit van de docenten, maar ook van de deelnemers en dat maakt het interessant en leuk. Bovendien kunnen de producties dan ook 'op het lijf worden geschreven' van de cursisten, waardoor iedereen goed voor het voetlicht kan treden.

Cursusinformatie

Alle cursussen van de Theaterwerkplaats sluiten af met een spetterende uitvoering in de Theaterzaal van Spectrum. De docenten zijn Sofie Löffler en Sterre Kooi.

De musicalcursussen tellen 30 lessen voor € 221,00. De materiaalkosten voor de musicallessen bedragen € 10,-. Dit bedrag kan bij aanvang van de lessen betaald worden aan de docent.

Nieuw cursusjaar

Zowel de musicalgroep 8-12 jaar als de musicalgroep 13-17 zit vol. Instromen is in het najaar van 2022 niet mogelijk.  

Aanmelden voor de wachtlijst kan door te mailen naar info@demuzen.nl

Cursusaanbod

8-12 jaar
Jaarcursussen

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

13-17 jaar
Jaarcursussen

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

Liever eerst een proefles?
Naam

 

dag tijd leeftijd
woensdag 16.00-17.30 uur  8-12 jaar
woensdag 18.00-19.30 uur 13-17 jaar

 

Docenten die deze cursus geven

Sofie Löffler
Muziek, dans en theater kom je overal tegen. Thuis, op school, in het theater en op festivals. De beste opleiding krijg...
Sterre Kooi

Van kleins af aan speelt bij Sterre muziek een hoofdrol in haar leven. Zij begon met viool en piano, maar uiteindelijk...

 
 
 

Wil jij een impressie van onze musicalles?

Benieuwd of musicalles iets voor jou is? Kom een keer vrijblijvend meekijken om de sfeer te proeven!

 

 

Bekijk hier foto's van de lessen die buiten plaatsvonden, toen we vanwege de corona-maatregelen geen lessen in Spectrum konden geven. 

Gerelateerde cursussen

Toneel voor kleuters
Jonge kinderen

0 - 6 jaar

Toneel
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

FAQ

Aan het eind van het cursusjaar hoef jij je niet uit te schrijven als je een korte cursus volgt (deze telt 17 of minder lessen). Als je een jaarcursus volgt (18 of 37 lessen*) en je wilt stoppen, dan is het noodzakelijk om je uit te schrijven. Dit dient schriftelijk te gebeuren te voor 1 juni, en met opgaaf van reden, en dit schrijven moet gericht zijn aan de administratie. Dit kan bijvoorbeeld per e-mail. De docent inlichten is niet voldoende.

Als de administratie niet geïnformeerd wordt over het beëindigen van een cursus, sta je voor het volgende cursusjaar weer automatisch ingeschreven. Als jij je uitschrijft na 1 juni wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

* Ook als je later in het cursusjaar bent gestart met de jaarcursus, en je minder dan 18 lessen volgt, is dit van toepassing. 

Het is mogelijk om voor de muziek-, dans- en theaterlessen van De Muzen subsidie via het Jeugdfonds Cultuur aan te vragen. Het Jeugdfonds cultuur ondersteunt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar niet genoeg geld is voor cultuurlessen en materialen. Alle informatie over het Jeugdfonds Cultuur is te vinden op https://jeugdfondssportencultuur.nl/.

Je kunt ook contact opnemen met Sonja Brouwer. Zij is intermediair namens het jeugdfonds.

Veenendaal Pas

Ook kan je bij De Muzen betalen met de Veenendaal Pas (en Cunera Pas en Grebbe Pas). Heb je hier vragen over, neem dan contact op via info@demuzen.nl