Rockgitaar voor beginners

Gitaar

Leer in korte tijd de basis van rockgitaar met nummers van bands als Metallica, Nirvana en AC/DC.

BEKIJK lesmogelijkheden

Deze korte cursus Rockgitaar is voor beginnende gitaristen die graag rock gitaar willen leren spelen. Van jong (vanaf 12 jaar) tot oud kan je hiermee starten!

We behandelen aan de hand van bestaande nummers de basis van rockgitaar. Aan bod komen onder andere; powerchords, riffs, plectrumtechniek, bending, pull-offs, en het gebruik van een gitaarversterker. In korte tijd kan je al verschillende bekende nummers en riffs spelen!

Start cursus Rockgitaar

De cursus wordt gegeven door docent Jürgen Uthleb (op dinsdag) en telt 8 lessen. Er wordt gestart zodra voldoende aanmeldingen binnen zijn (minimaal drie). Het lesmoment wordt in overleg met de cursisten vastgesteld.

Je kan naar de lessen een eigen gitaar meenemen, of desgewenst een instrument huren bij ons. Dit kost € 12,00 voor de duur van deze cursus.

Cursusaanbod

12-20 jaar
Korte cursus
Rock voor beginners
€85.00

Meer info

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

vanaf 21 jaar
Korte cursus
Rock voor beginners
€87.00

Meer info

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

 

Liever eerst een proefles?
Naam

Zit er geen passende les bij?

Neem contact met ons op, misschien dat we alsnog iets voor je kunnen betekenen.

Docenten die deze cursus geven

Jürgen Uthleb

Als gitaardocent met meer dan 20 jaar ervaring kan Jürgen Uthleb leerlingen op elk niveau helpen om vanaf de eerste...

Wil jij een impressie van deze les?

Benieuwd of deze cursus iets voor jou is? Je bent van harte welkom om eens een gratis proefles te volgen.

Vraag proefles aan

Gerelateerde cursussen

Flamenco
Gitaar
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

Elektrische gitaar
Gitaar
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

FAQ

De vermelde bedragen gelden voor één cursusjaar. Voor jaarcursussen (van 18 of 37 lessen) geldt dat de inschrijving is voor de duur van het cursusjaar. Uitschrijven kan per einde cursusjaar en vanaf de 13e maand van de inschrijving geldt een opzegtermijn van een maand. 

Inschrijvingen voor een jaarcursus (18 of 37 lessen) worden automatisch verlengd voor het nieuwe cursusjaar, tenzij jij je uitschrijft. In het voorjaar ontvang je een schrijven met daarin informatie omtrent de inschrijving voor het volgende cursusjaar. Uitschrijvingen dienen voor 1 juni schriftelijk, en met opgaaf van reden, aan de administratie van De Muzen te worden doorgegeven. Als jij je later uitschrijft, wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

Bij korte cursussen ben je alleen ingeschreven gedurende de looptijd van de cursus. Uitschrijven is hierbij niet nodig. Voor een verlenging van de cursus of het volgen van een nieuwe cursus is een nieuwe inschrijving noodzakelijk! Tussentijds uitschrijven bij een korte cursus is niet mogelijk. Korte cursussen zijn cursussen met minder dan 16 lessen. 

Als je les volgt bij De Muzen is het wel noodzakelijk een instrument te hebben om thuis op te oefenen. De Muzen heeft instrumenten beschikbaar die tegen een schappelijke vergoeding geleend kunnen worden (geldt niet voor alle instrumenten) of de docent kan jou informeren waar je het beste terecht kunt voor de koop of huur van een instrument.

Meer informatie over de uitleen van instrumenten is te vinden via de pagina Uitleen van instrumenten. De prijzen van de cursussen zijn exclusief de eventuele kosten voor het lenen van een instrument.