Music Lab

AMV / Music Lab

GEZOCHT!
Jonge onderzoekers (m/v)
voor het Music Lab!
Geef je gauw op!

Bekijk cursusaanbod

In het Music Lab maak je in 15 weken kennis met  allerlei muziekinstrumenten en muziekstijlen. 
Let op: Deze cursus is voor kinderen die niet willen stilzitten en luisteren, maar die muziek willen maken en ontdekken! 

Wat gaan we doen?

We gaan op onderzoek uit in de wonderlijke wereld van muziek! Dit doe je door de instrumenten te onderzoeken en uit te proberen. Je ontdekt hoe je samen muziek kunt maken, schrijven, verzinnen en uitvoeren! Daarnaast zal je ook deel uit maken van het Music Lab-orkest en de Music Lab-band om echt te ontdekken hoe het is om samen muziek te maken!

Om Music Lab onderzoeker te worden moet je aan de volgende eisen voldoen:
√    Je bent tussen de 6 en 12 jaar oud
√    Je houdt van nieuwe dingen ontdekken en onderzoeken
√    Je houdt van muziek
√    Je wilt graag alle instrumenten die op de muziekschool zijn uitproberen.
√    Je wilt graag muziek maken en zingen
√    Je kunt zelfstandig lezen

Voldoe jij aan deze eisen? Geef je dan snel op voor de cursus Music Lab!

Lesmoment

Instromen bij de groep die in september gestart is, is niet meer mogelijk. We starten weer in het voorjaar van 2022. De lessen worden gegeven op donderdag. 

Groep 3 volgt dan les van 16.15 tot 17.00 uur, groep 4 van 17.00 tot 17.45 uur. Zodra de startdatum bekend is, laten wij dat natuurlijk weten. Deelname kost €47,00 voor 15 lessen. 

Cursusaanbod

6-12 jaar
Korte cursussen
Music Lab 3 (voorjaar 2022)
€47.00

Meer info

Music Lab 4 (voorjaar 2022)
€47.00

Meer info

Liever eerst een proefles?
Naam

Zit er geen passende les bij?

Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.

Docenten die deze cursus geven

Kim Bosch

Kim Bosch is onze hobodocente en zij verzorgt ook de lessen Music Lab.

Kim begon op haar 12e met hobo spelen. Na twee...

 
 
 

Voor de ouders

Op een speelse manier leert uw kind verschillende instrumenten en muziekstijlen (her)kennen, zingen, componeren, improviseren en samenspelen. Ook wordt een basis meegegeven op het gebied van noten lezen.

De muzikale ontwikkeling wordt gestimuleerd door middel van “experimenteren en ervaren”. Uw kind gaat in de lessen zelf op ontdekkingstocht en vormt uiteindelijk zelf een mening en beeld over muziek en muziekinstrumenten. Daarnaast krijgen zij een goede muzikale basis mee die in instrumentale lessen van pas komt. Deze cursus is zeer geschikt voor kinderen die graag met muziek bezig zijn, maar die nog niet weten welk instrument ze willen gaan spelen. Music Lab is de vervanger van AMV (Algemene Muzikale Vorming).

Gerelateerde cursussen

Hobo
Hobo
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

Muziekspeeltuin Veenendaal
Muziekspeeltuin
Panfluit
Slagwerk
Viool
Jonge kinderen

0 - 6 jaar

FAQ

Aan het eind van het cursusjaar hoef jij je niet uit te schrijven als je een korte cursus volgt (deze telt 17 of minder lessen). Als je een jaarcursus volgt (18 of 37 lessen*) en je wilt stoppen, dan is het noodzakelijk om je uit te schrijven. Dit dient schriftelijk te gebeuren te voor 1 juni, en met opgaaf van reden, en dit schrijven moet gericht zijn aan de administratie. Dit kan bijvoorbeeld per e-mail. De docent inlichten is niet voldoende.

Als de administratie niet geïnformeerd wordt over het beëindigen van een cursus, sta je voor het volgende cursusjaar weer automatisch ingeschreven. Als jij je uitschrijft na 1 juni wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

* Ook als je later in het cursusjaar bent gestart met de jaarcursus, en je minder dan 18 lessen volgt, is dit van toepassing. 

De vermelde bedragen gelden voor één cursusseizoen. Na inschrijving geldt voor de basiscursussen van 18 of 37 lessen een verlenging. In het voorjaar ontvang je een schrijven met daarin informatie omtrent de inschrijving voor het volgende cursusjaar. Uitschrijvingen dienen voor 1 juni schriftelijk, en met opgaaf van reden, aan de administratie van De Muzen te worden doorgegeven. Als jij je later uitschrijft, wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

Bij korte cursussen ben je alleen ingeschreven gedurende de looptijd van de cursus. Uitschrijven is hierbij niet nodig. Voor een verlenging van de cursus of het volgen van een nieuwe cursus is een nieuwe inschrijving noodzakelijk!