Sjoerd Arends (Groningen, 1987) is een veelzijdige zanger die al op heel jonge leeftijd op het podium stond. Hij maakte zijn debuut op 7-jarige leeftijd in de Stadsschouwburg Groningen in de kindermusical ‘Fantasco’, in samenwerking met het Haydn Instituut. In 1998 mocht hij Groningen vertegenwoordigen in de landelijke finale van het VARA Kindersongfestival op Nederland 3. Hierna heeft het zingen en optreden hem nooit meer losgelaten. Tijdens zijn jeugd volgden er (hoofd)rollen in de familievoorstellingen ‘Vertel mij wat’, ’Edel Gebedel’, ’Doornroosje’s Duizendjarige Droom’ en ‘Aladin en de Wonderlamp’, uitgevoerd door stichting Dastater. 

Tijdens zijn middelbareschooltijd heeft de popmuziek hem totaal gegrepen. Soul, funk, hiphop, rock en popmuziek, hij heeft een grote interesse in veel verschillende genres.

Hij zingt in verschillende bands, onder andere in ‘The Gentlemen’, ‘The Rich and Famous’, ‘SESSION’, ‘The Brat Pack’, ‘Soulbeach’, ‘The Tour’ en ‘We Want More’. Hij stond op grote podia zoals AFAS Live, Lowlands, Het Concertgebouw en Tivoli. Ook maakt hij graag uitstapjes naar het theater. Zo was hij solist in de theaterproductie ‘Holland Glorie’ en deed hij backingvocals bij onder anderen Wieteke van Dort, Maarten van Roozendaal, Ernst Daniël Smit, Trijntje Oosterhuis en Leona Phillipo.

Naast het optreden en performen in verschillende projecten schrijft hij zijn eigen muziek en is hij werkzaam als vocal coach. Bij De Muzen geeft hij de zangcursussen pop/lichte muziek en verzorgt hij de zanglessen in de musicalcursus.

Opleiding

Sjoerd studeerde zang aan de Popacademie, ArtEZ Conservatorium in Enschede.

Welke cursussen geeft Sjoerd?
Singer songwriter
Gitaar
Zang
Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

Zang pop / lichte muziek
Zang
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

Zangensemble pop / lichte muziek
Zang
Samenspel
Volwassenen

21+ jaar