Singer songwriter

Gitaar
Zang

Altijd al zelf je eigen songs willen schrijven en creëren? Dan is deze korte cursus van 10 lessen echt iets voor jou!

Bekijk lesmogelijkheden

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die altijd al zijn of haar eigen liedjes wilde schrijven. Samen met docenten Sjoerd Arends, Reint van den Brink en Joost Zoeteman ga je aan de slag. De cursus bestaat uit 10 lessen: 3 lessen per docent en de 10e les is een slotconcert.

Wat leer je bij de docenten

Bij Joost Zoeteman ga je aan de slag met gitaar techniek, stijl en akkoordenleer. Hoe speel je verschillende muziekstijlen op een gitaar en welke techniek heb je daar voor nodig?

Reint van den Brink leert je van alles over covers en songwriting. Hoe is een bestaand liedje opgebouwd, welke vormen van liedjes vind ik mooi en wat voor liedje wil ik zelf schrijven?

Tenslotte ga je bij Sjoerd Arends aan de slag met zang en tekstinterpretatie. Hoe gebruik ik mijn stem om de essentie van mijn lied zo goed mogelijk over te brengen en welke techniek hoort daarbij?

Meer informatie en een introductie van de cursus vind je in deze video:

Lesmoment en kosten

Deelname aan deze cursus kost voor leerlingen onder de 20 jaar € 97,50. Leerlingen vanaf 21 jaar betalen € 118,00. De lessen worden op verschillende momenten en dagen gegeven. Houd daar rekening mee als jij je inschrijft voor deze cursus. Joost Zoeteman geeft zijn lessen op maandag, Sjoerd Arends op woensdag en Reint van den Brink is aanwezig op woensdag en donderdag.

De bedoeling is dat de lessen in kleine groepjes, van drie cursisten, gegeven worden. Als er gestart kan worden met de lessen, nemen de docenten contact op om afspraken te maken over het lesmoment voor de verschillende onderdelen. 

Cursusaanbod

13-20 jaar
Korte cursus
Singer/songwriter
€97.50

Meer info

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

vanaf 21 jaar
Korte cursus
Singer/songwriter
€118.00

Meer info

Liever eerst een proefles?
Naam

Zit er geen passende les bij?

Neem contact met ons op, misschien dat we alsnog iets voor je kunnen betekenen.

Docenten die deze cursus geven

Sjoerd Arends

Sjoerd Arends (Groningen, 1987) is een veelzijdige zanger die al op heel jonge leeftijd op het podium stond. Hij maakte...

Reint van den Brink

Reint van den Brink speelde zijn eerste akkoorden als klein jochie op het kerkpodium van zijn vader. Een paar jaar later...

Joost Zoeteman

Joost Zoeteman treedt niet alleen graag zelf op, maar beleeft ook veel plezier aan het lesgeven. ,,Het is erg leuk om...

Wie geeft welke lessen bij de singer songwriter-cursus?

Docent Onderwerp Lesdag
Sjoerd Arends Zang en tekstinterpretatie woensdag
Joost Zoeteman Gitaar techniek, stijl en akkoordenleer maandag
Reint van den Brink Covers en songwriting woensdag, donderdag

 

Gerelateerde cursussen

Liedbegeleiding op gitaar
Gitaar
Volwassenen

21+ jaar

Zang pop / lichte muziek
Zang
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

FAQ

Als je les volgt bij De Muzen is het wel noodzakelijk een instrument te hebben om thuis op te oefenen. De Muzen heeft instrumenten beschikbaar die tegen een schappelijke vergoeding geleend kunnen worden (geldt niet voor alle instrumenten) of de docent kan jou informeren waar je het beste terecht kunt voor de koop of huur van een instrument.

Meer informatie over de uitleen van instrumenten is te vinden via de pagina Uitleen van instrumenten. De prijzen van de cursussen zijn exclusief de eventuele kosten voor het lenen van een instrument.

De vermelde bedragen gelden voor één cursusseizoen. Na inschrijving geldt voor de basiscursussen van 18 of 37 lessen een verlenging. In het voorjaar ontvang je een schrijven met daarin informatie omtrent de inschrijving voor het volgende cursusjaar. Uitschrijvingen dienen voor 1 juni schriftelijk, en met opgaaf van reden, aan de administratie van De Muzen te worden doorgegeven. Als jij je later uitschrijft, wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

Bij korte cursussen ben je alleen ingeschreven gedurende de looptijd van de cursus. Uitschrijven is hierbij niet nodig. Voor een verlenging van de cursus of het volgen van een nieuwe cursus is een nieuwe inschrijving noodzakelijk!