Tapdance

Snelle ritmes, show en jazzy op muziek van toen en nu! Tapdance komt voort uit een smeltkroes van culturen in Amerika en kenmerkt zich door zijn supersnelle voetritmen en het aanstekelijke showelement. Het is één van de leukste dansen waarin jij jouw lichaam gebruikt als een slaginstrument. Meedoen kan vanaf 8 jaar!

Bekijk cursusaanbod

Treed in de voetsporen van de klassieke tapdancesterren als Gene Kelly, Fred Astaire of the Nicholas Brothers! In de lessen tapdance komen allerlei technieken en tapdance stijlen aan bod. Er wordt gedanst op zowel oude als hedendaagse muziek. Aan het einde van het seizoen presenteren de dansers die dat willen voor publiek. Enthousiast? Doe dan mee! Er zijn drie groepen:

Junior Tap (beginners)

Deze beginnersgroep is speciaal voor de jongere tapdansers (vanaf 8 jaar) onder ons! Kom je ook een keer een kijkje nemen bij deze stoere, swingende en ritmische dansles? Vrijdag van 17.30 tot 18.30 uur. Instromen is in overleg eventueel mogelijk. 

Tapdancegroep jongeren (gevorderd)

Deze lessen worden gegeven aan jongeren vanaf 12 jaar die al langer tapdansen. De lessen worden gegeven op vrijdag van 18.30 tot 19.30 uur.

Tapdance les voor volwassenen 

Er is ook een groep voor volwassenen. Zowel beginners als half-gevorderde leerlingen dansen in deze groep. De lessen worden gegeven op vrijdag van 19.30 tot 20.30 uur. Instroom is in overleg nog mogelijk.

Alle lessen worden gegeven door docente Sofie Löffler. 

Instroomstop

In verband met de voorbereidingen op de dansvoorstelling in Theater Lampegiet geldt er een instroomstop vanaf de voorjaarsvakantie. Het is dan tijdelijk niet mogelijk om in te stromen bij de dansgroepen. 

 

Dansvoorstelling

Onze dansvoorstelling vindt dit jaar weer plaats in Theater Lampegiet en wel op zaterdag 18 mei. Zodra hier meer over bekend is, laten...

Cursusaanbod

8-20 jaar
Jaarcursussen
Tapdance junior
€137.50

Meer info

Voor de tapdancecursussen van De Muzen gelden kledingvoorschriften:
zwarte jazzbroek, makkelijk zittend t-shirt en tapschoenen

Tapdance gevorderden
€137.50

Meer info

Voor de tapdancecursussen van De Muzen gelden kledingvoorschriften:
zwarte jazzbroek, makkelijk zittend t-shirt en tapschoenen

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

vanaf 21 jaar
Jaarcursussen
Tapdance 21+
€164.00

Meer info

Voor de tapdancecursussen van De Muzen gelden kledingvoorschriften:
zwarte jazzbroek, makkelijk zittend t-shirt en tapschoenen

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

Liever eerst een proefles?
Naam
Lesrooster      
vrijdag 17.30-18.30 uur juniorgroep Sofie Löffler
  18.30-19.30 uur gevorderden Sofie Löffler
  19.30-20.30 uur volwassenen Sofie Löffler

Docenten die deze cursus geven

Sofie Löffler
Muziek, dans en theater kom je overal tegen. Thuis, op school, in het theater en op festivals. De beste opleiding krijg...
 
 
 

Wil jij een impressie van onze tapdansles?

Benieuwd of tapdansles iets voor jou is? Doe een gratis proefles mee om eens vrijblijvend de sfeer te proeven.

Vraag proefles aan

Gerelateerde cursussen

Moderne dans
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Urban dance
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

FAQ

Aan het eind van het cursusjaar hoef jij je niet uit te schrijven als je een korte cursus volgt (deze telt 17 of minder lessen). Als je een jaarcursus volgt (18 of 37 lessen*) en je wilt stoppen, dan is het noodzakelijk om je uit te schrijven. Dit dient schriftelijk te gebeuren te voor 1 juni, en met opgaaf van reden, en dit schrijven moet gericht zijn aan de administratie. Dit kan bijvoorbeeld per e-mail. De docent inlichten is niet voldoende.

Als de administratie niet geïnformeerd wordt over het beëindigen van een cursus, sta je voor het volgende cursusjaar weer automatisch ingeschreven. Als jij je uitschrijft na 1 juni wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

* Ook als je later in het cursusjaar bent gestart met de jaarcursus, en je minder dan 18 lessen volgt, is dit van toepassing. 

Muziekschool de Muzen heeft in verband met de nieuwe privacywet (AVG) een aantal aanpassingen gedaan. Alle informatie hierover kunt u vinden op de pagina Privacy Statement.