Moderne dans

Dansen vanuit de eigen beleving, emotie en expressie staat centraal in moderne dansen.

Bekijk cursusaanbod

Deze dansvorm is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw door de zoektocht naar andere bewegingsvormen dan die van het klassiek ballet. Ballet zweeft boven de grond, bij moderne dans gebeurt het op de grond. Er is ook meer aandacht voor eigen interpretatie van de muziek en improvisatie. 

Je kunt bij moderne dans allerlei soorten muziek gebruiken. Er zijn dan ook veel verschillende stijlen binnen het moderne dans maar allemaal zijn ze gebaseerd op de natuurlijke bewegingen van het menselijk lichaam. 

Spreekt jou dat ook aan? Doe dan mee aan onze cursus moderne dans! Eerst een proefles volgen om te kijken of het iets is voor je, is zeker mogelijk! Later instromen is geen enkel probleem.

Wanneer is er moderne dansles?

De moderne danslessen voor leerlingen vanaf 15 jaar danst op maandag, van 20.15 tot 21.30 uur. Femke Aaldering is de docent.

Instroomstop

In verband met de voorbereidingen op de dansvoorstelling in Theater Lampegiet geldt er een instroomstop vanaf de voorjaarsvakantie. Het is dan tijdelijk niet mogelijk om in te stromen bij de dansgroep. 

 

 

 

Dansvoorstelling

Onze dansvoorstelling vindt dit jaar weer plaats in Theater Lampegiet en wel op zaterdag 18 mei. Zodra hier meer over bekend is, laten...

Cursusaanbod

vanaf 15 jaar
Jaarcursus
Moderne dans (vanaf 15 jaar)
€170.00

Meer info

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

Liever eerst een proefles?
Naam
Lesrooster    
maandag 20.15-21.30 uur vanaf 15 jaar

Docenten die deze cursus geven

Femke Aaldering

 Ik zal mezelf even voorstellen, ik ben Femke Aaldering en in 2015 afgestudeerd als Docent Dans aan de ArtEZ...

 
 
 

Wil jij een impressie van onze lessen moderne dans?

Benieuwd of moderne dans iets voor jou is? Doe een gratis proefles mee om eens vrijblijvend de sfeer te proeven.

Vraag proefles aan

Gerelateerde cursussen

Tapdance
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

Urban dance
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

FAQ

Aan het eind van het cursusjaar hoef jij je niet uit te schrijven als je een korte cursus volgt (deze telt 17 of minder lessen). Als je een jaarcursus volgt (18 of 37 lessen*) en je wilt stoppen, dan is het noodzakelijk om je uit te schrijven. Dit dient schriftelijk te gebeuren te voor 1 juni, en met opgaaf van reden, en dit schrijven moet gericht zijn aan de administratie. Dit kan bijvoorbeeld per e-mail. De docent inlichten is niet voldoende.

Als de administratie niet geïnformeerd wordt over het beëindigen van een cursus, sta je voor het volgende cursusjaar weer automatisch ingeschreven. Als jij je uitschrijft na 1 juni wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

* Ook als je later in het cursusjaar bent gestart met de jaarcursus, en je minder dan 18 lessen volgt, is dit van toepassing. 

Het is mogelijk om voor de muziek-, dans- en theaterlessen van De Muzen subsidie via het Jeugdfonds Cultuur aan te vragen. Het Jeugdfonds cultuur ondersteunt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar niet genoeg geld is voor cultuurlessen en materialen. Alle informatie over het Jeugdfonds Cultuur is te vinden op https://jeugdfondssportencultuur.nl/.

Je kunt ook contact opnemen met Sonja Brouwer. Zij is intermediair namens het jeugdfonds.

Veenendaal Pas

Ook kan je bij De Muzen betalen met de Veenendaal Pas (en Cunera Pas en Grebbe Pas). Heb je hier vragen over, neem dan contact op via info@demuzen.nl