Niki de Vlaming

Hoi! Mijn naam is Niki de Vlaming, ik ben een enthousiaste en ervaren viooldocente en violiste. Mijn bachelor en master klassiek viool heb ik in Amsterdam gedaan en naast het lesgeven geef ik ook regelmatig concerten in verschillende samenstellingen.

Wil je vioolles van mij?

Dan gaan we samen de viool ontdekken op een speelse en individuele manier. Je leert een gezonde en natuurlijke viooltechniek.

Mijn doel is om jou zo ver mogelijk te brengen, je horizon te verbreden en je gevoeligheid voor klank en ritme te vergroten. Dit alles gebeurt in een ontspannen sfeer: er wordt hard gewerkt, maar ook gelachen! 

Wat gaan we doen?

Jonge kinderen leren liedjes op gehoor spelen tot ze toe zijn aan lezen. De lessen hebben een speelse opzet; we gaan zingen en ritmespelletjes doen. We gaan de viool verkennen. Later is er aandacht voor het notenschrift en eenvoudige muziektheorie.

Les die bij jou past

We gaan op zoek naar stukken die bij jou passen. Klassiek, pop, blues… alles komt voorbij.
Wat ik het belangrijkste vind, is dat de lessen leuk en motiverend zijn. Heb je een keertje minder geoefend? Geen probleem. Ik pas de lessen een beetje aan. Er is dan bijvoorbeeld meer aandacht voor luisteren, houding, improviseren, van blad spelen, techniek of theorie.

Volwassenen

Hoe oud je ook bent, je kunt altijd met vioollessen beginnen.

Hopelijk krijg je evenveel liefde voor de viool als ik!

 

Welke cursussen geeft Niki?
Strijkersensembles
Altviool
Cello
Contrabas
Viool
Samenspel
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

Viool
Viool
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar