Cindy Leyenaar

Cindy Leyenaar geeft al sinds 2007 diverse lessen met veel plezier bij De Muzen, waaronder dreumesdans, peuterballet, kleuterballet en klassiek ballet. Het lesgeven is voor Cindy inspirerend en heel leuk door het contact met de leerlingen, van dreumes naar volwassenen.

Dansen is haar passie! Als dansdocent ziet Cindy het als haar taak om naast het werken aan danstechniek, houding, discipline, creativiteit, expressie en muzikaliteit, de passie en liefde voor dans over te brengen aan de leerlingen.

Bij de jongste kinderen staat daarbij het element fantasie centraal, maar ook verkenning en vertrouwen, zodat de les aansluit bij hun taal en hun belevingswereld. En met als uitgangspunt dat dansplezier voorop staat.

Cindy probeert op een verantwoorde, educatieve wijze haar bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van haar leerlingen. Ze is er ook trots op dat gaandeweg steeds meer jongetjes balletlessen gaan volgen bij De Muzen en dat juicht ze van harte toe. ,,Zo bijzonder om te zien, meisjes en jongens in één groep, samen met elkaar bewegen en dansen in de prachtige danszaal. Dansen is voor iedereen!”

Opleiding 

Cindy volgde de vooropleiding dans in Enschede, daarna ging zij naar de Dansacademie in Arnhem (Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ). Als dansdocent is zij opgeleid in de stijlen klassiek, jazz en modern.

Welke cursussen geeft Cindy?
Dreumesdans
Jonge kinderen

0 - 6 jaar

Klassiek ballet
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Kleuterballet
Jonge kinderen

0 - 6 jaar

Peuterballet
Jonge kinderen

0 - 6 jaar