Selectiegroepen dans

De selectiegroep is bedoeld voor jongens en meisjes die een passie voor dans hebben en het heerlijk vinden om op een hoger niveau meerdere lessen te volgen.

Meteen naar inschrijven

Van leerlingen die meedoen aan de lessen van de selectiegroepen, wordt verwacht dat zij de motivatie hebben om aan de verdieping van de klassieke techniek te werken. Binnen de lessen wordt de nadruk gelegd op de juiste placering met inachtneming van de fysieke mogelijkheden van de  individuele leerling en opbouwen van kracht en conditie.

Op deze manier wordt er een goede basis gelegd om een eventuele overstap naar een vervolgopleiding te kunnen maken.

Twee groepen

Er zijn twee selectiegroepen. De lessen voor dansers tussen de 8 en 12 jaar worden op dinsdag van 16.15 tot 17.15 uur gegeven door Minke Ruel. Deelname kost € 137,50 op jaarbasis, voor 37 lessen.

De 13+-groep danst op maandag, van 19.00 tot 20.15 uur, bij docente Femke Aaldering. Deelname kost € 170,00 op jaarbasis, voor 37 lessen.

 De selectiegroep is alleen in combinatie met de reguliere klassieke dansles te volgen.

Audities en inschrijven

Als je mee wilt doen met de selectiegroep, dan moet je eerst auditie doen. Bij de auditie wordt gekeken naar de motivatie van de dansleerling.

Bespreek met je docent of de selectiegroep iets voor je kan zijn.

 

Dansvoorstelling

Onze dansvoorstelling vindt dit jaar weer plaats in Theater Lampegiet en wel op zaterdag 18 mei. Zodra hier meer over bekend is, laten...

Cursusaanbod

Selectiegroepen
Jaarcursus
Selectiegroep 8-12 jaar
€137.50

Meer info

Selectiegroep 13+
€170.00

Meer info

 

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

Liever eerst een proefles?
Naam

Wanneer zijn de lessen?

leeftijd dag lestijd docent
8-12 jaar dinsdag 16.15-17.15 uur Minke Ruel
13+ maandag 19.00-20.15 uur Femke Aaldering

 

Docenten die deze cursus geven

Femke Aaldering

 Ik zal mezelf even voorstellen, ik ben Femke Aaldering en in 2015 afgestudeerd als Docent Dans aan de ArtEZ...

Minke Ruel

Minke Ruel is een van onze dansdocenten. Na het volgen van haar eerste balletles op haar 5e, is zij niet meer gestopt...

Gerelateerde cursussen

Klassiek ballet
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Spitzen
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

FAQ

Aan het eind van het cursusjaar hoef jij je niet uit te schrijven als je een korte cursus volgt (deze telt 17 of minder lessen). Als je een jaarcursus volgt (18 of 37 lessen*) en je wilt stoppen, dan is het noodzakelijk om je uit te schrijven. Dit dient schriftelijk te gebeuren te voor 1 juni, en met opgaaf van reden, en dit schrijven moet gericht zijn aan de administratie. Dit kan bijvoorbeeld per e-mail. De docent inlichten is niet voldoende.

Als de administratie niet geïnformeerd wordt over het beëindigen van een cursus, sta je voor het volgende cursusjaar weer automatisch ingeschreven. Als jij je uitschrijft na 1 juni wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

* Ook als je later in het cursusjaar bent gestart met de jaarcursus, en je minder dan 18 lessen volgt, is dit van toepassing. 

Het is mogelijk om voor de muziek-, dans- en theaterlessen van De Muzen subsidie via het Jeugdfonds Cultuur aan te vragen. Het Jeugdfonds cultuur ondersteunt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar niet genoeg geld is voor cultuurlessen en materialen. Alle informatie over het Jeugdfonds Cultuur is te vinden op https://jeugdfondssportencultuur.nl/.

Je kunt ook contact opnemen met Sonja Brouwer. Zij is intermediair namens het jeugdfonds.

Veenendaal Pas

Ook kan je bij De Muzen betalen met de Veenendaal Pas (en Cunera Pas en Grebbe Pas). Heb je hier vragen over, neem dan contact op via info@demuzen.nl