Spitzen

Naast de klassieke balletles is het mogelijk om extra lessen te volgen in de spitzentechniek. Dat is een pittige cursus die nogal wat vergt van je lichamelijke mogelijkheden. Spitzenles is daarom alleen mogelijk als aanvullende cursus en pas na overleg met de docent(e). Deze beoordeelt of je ballettechniek voldoende ontwikkeld is om aan deze les deel te nemen.

Bekijk cursusaanbod

Er wordt door dansleerlingen vaak halsreikend uitgekeken naar het moment dat zij te horen krijgen dat zij op spitzen mogen dansen! Het is de kroon op het leren van de klassieke danstechniek.

Bij spitzen dans je op de punten van jouw tenen, waarbij je gebruik maakt van speciale schoenen: balletschoenen met een lederen zool en een verharde tip van papier-maché en lagen stof. De schoen zelf is uit satijn of canvas. 

Wanneer is spitzenles?

Er zijn bij De Muzen vijf groepen bij spitzenles. De lessen voor de gevorderde spitzendansers duren 30 minuten en vinden aansluitend aan de reguliere les klassieke dans plaats. De beginners beginnen met 15 minuten. 

 

Lesrooster      
maandag 18.00-18.30 12+ Femke Aaldering
dinsdag 18.15-18.45  13+ Minke Ruel
  19.45-20.15 17+ (gevorderden) Minke Ruel
  21.15-21.45 21+ Minke Ruel
donderdag 20.00-20.15  21+ (beginners) Matthias Löffler
Dansvoorstelling

Onze dansvoorstelling vindt dit jaar weer plaats in Theater Lampegiet en wel op zaterdag 18 mei. Zodra hier meer over bekend is, laten...

Cursusaanbod

Vanaf 12 jaar
Jaarcursussen
Spitzenles 12+ (maandag)
€60.00

Meer info

Spitzenles 13+ (dinsdag)
€60.00

Meer info

Spitzenles gevorderden (dinsdag)
€60.00

Meer info

Spitzenles 21+ (kort)
€32.50

Meer info

Spitzenles 21+ (dinsdag)
€60.00

Meer info

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

Liever eerst een proefles?
Naam

Voor het kopen van spitzen moet je altijd een afspraak maken, omdat het de nodige tijd kan kosten om te kijken welke spitzen jouw voeten het beste passen. Je kan hiervoor terecht bij bijvoorbeeld Ready to Dance.

Docenten die deze cursus geven

Minke Ruel

Minke Ruel is een van onze dansdocenten. Na het volgen van haar eerste balletles op haar 5e, is zij niet meer gestopt...

Femke Aaldering

 Ik zal mezelf even voorstellen, ik ben Femke Aaldering en in 2015 afgestudeerd als Docent Dans aan de ArtEZ...

Matthias Löffler

Het leven van Matthias Löffler staat in het teken van dans en dat begon al bij de balletschool van zijn vader, welke...

 
 
 

Onze docenten geven aan wanneer en of je mee kunt doen met de spitzenlessen. Ben je nieuwsgierig of je er al klaar voor bent? Informeer er dan gerust naar bij jouw docent.

Balletschool Veenendaal

Gerelateerde cursussen

Klassiek ballet
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Klassiek ballet voor volwassenen
Volwassenen

21+ jaar

FAQ

Het is mogelijk om voor de muziek-, dans- en theaterlessen van De Muzen subsidie via het Jeugdfonds Cultuur aan te vragen. Het Jeugdfonds cultuur ondersteunt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar niet genoeg geld is voor cultuurlessen en materialen. Alle informatie over het Jeugdfonds Cultuur is te vinden op https://jeugdfondssportencultuur.nl/.

Je kunt ook contact opnemen met Sonja Brouwer. Zij is intermediair namens het jeugdfonds.

Veenendaal Pas

Ook kan je bij De Muzen betalen met de Veenendaal Pas (en Cunera Pas en Grebbe Pas). Heb je hier vragen over, neem dan contact op via info@demuzen.nl

Aan het eind van het cursusjaar hoef jij je niet uit te schrijven als je een korte cursus volgt (deze telt 17 of minder lessen). Als je een jaarcursus volgt (18 of 37 lessen*) en je wilt stoppen, dan is het noodzakelijk om je uit te schrijven. Dit dient schriftelijk te gebeuren te voor 1 juni, en met opgaaf van reden, en dit schrijven moet gericht zijn aan de administratie. Dit kan bijvoorbeeld per e-mail. De docent inlichten is niet voldoende.

Als de administratie niet geïnformeerd wordt over het beëindigen van een cursus, sta je voor het volgende cursusjaar weer automatisch ingeschreven. Als jij je uitschrijft na 1 juni wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

* Ook als je later in het cursusjaar bent gestart met de jaarcursus, en je minder dan 18 lessen volgt, is dit van toepassing.