Opera

Zang

Onze operacursus is bedoeld voor iedereen die (nader) ervaring op wil doen met  opera. Zowel voor beginners op operagebied, als voor (ver)gevorderde zangers is er in deze cursus voldoende te halen.

Bekijk cursusaanbod

Bij deze lessen is plaats voor mensen met solo-ambitie, maar ook voor mensen die in het koor willen zingen! 

In het najaar van 2019 is het thema van onze operacursus 'Amerikaanse opera', waarbij opera's van Leonard Bernstein en George Gershwin centraal staan. In 12 lessen wordt gewerkt aan aria’s, duetten, ensembles en koren uit bijvoorbeeld West Side Story ('I feel pretty', 'I like to be in Amerika', 'Somewhere', 'One hand, one heart') en Porgy & Bess ('Summertime', 'I got plenty o'nuttin'', 'It ain't necessarily so'). 

Niet alleen de muziek, maar ook het spel en de enscenering krijgen aandacht. Liefde, jaloezie, overspel, intriges, verdriet,... allemaal elementen die aan bod kunnen komen. De muziekstukken uit de cursus worden aaneengeregen tot een nieuw verhaal. Dit mondt uit in een voorstelling die op vrijdag 31 januari in de theaterzaal van Spectrum aan het publiek zal worden gepresenteerd.

Docenten

De cursus wordt gegeven door Hannie Slingerland. Zij is werkzaam als (opera)zangeres, dirigent en als docent klassiek zang. Zij werkte bij de Nederlandse Reisopera. De pianobegeleiding is in handen van beurtelings Hans Erik Dijkstra en Lisette van de Loo.

Niveau

De cursus is bedoeld voor zangers van alle niveaus, maar er wordt wel van je verwacht dat je zelfstandig muziek kunt instuderen. Het is prettig als je al koorervaring en/of zangles hebt.  

Lessen en kosten

De cursus wordt gegeven op 12 vrijdagavonden van 19.00  tot 21.00 uur en start weer op vrijdag 4 oktober. Deelname aan de cursus kost € 123,00. Leerlingen die een jaarcursus van het vocale of instrumentale onderwijs volgen, krijgen 50% korting op de inschrijving.

Kennismaking

Voor de start van de operacursus is het ook mogelijk om eerst eens kennis te maken met de docente en opera via een kennismakingscursus. Na inschrijving neemt Hannie Slingerland contact op op te overleggen over het lesmoment. 

Cursusaanbod

vanaf 21 jaar
Korte cursussen
Kennismakingscursus opera - 45 minuten groepsles
€15.50

Meer info

Opera - 120 minuten groepsles (1)
€123.00

Meer info

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

Liever eerst een proefles?
Naam
Cursus cadeau doen?

De prijs van deze cadeaubon is € 28,00.

Naam

Zit er geen passende les bij?

Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.

Docenten die deze cursus geven

Hannie Slingerland

Hannie Slingerland is zangdocente klassiek, en verzorgt ook de operalessen en leidt ons Overdagkoor. Ze is gefascineerd...

Gerelateerde cursussen

Zang
Overdagkoor
Volwassenen

21+ jaar

Zang
Koorscholing / stemvorming
Volwassenen

21+ jaar

FAQ

Dat kan op deze website. U kunt de betreffende cursus via ons menu opzoeken en kies in het cursusaanbod de cursus waar u zich voor wilt inschrijven. Uw inschrijving komt dan automatisch binnen bij de administratie. Inschrijven kan natuurlijk ook nog middels een papieren inschrijfformulier. Deze vindt u bij de balie van Spectrum.

Aan het eind van het cursusjaar hoeft u zich niet uit te schrijven als u een korte cursus volgt (deze telt 17 of minder lessen). Als u een jaarcursus volgt (18 of 37 lessen*) en u wilt stoppen, dan is het noodzakelijk om u uit te schrijven. Dit dient schriftelijk te gebeuren te voor 1 juni, en met opgaaf van reden, en dit schrijven moet gericht zijn aan de administratie. Dit kan bijvoorbeeld per e-mail. De docent inlichten is niet voldoende.

Als de administratie niet geïnformeerd wordt over het beëindigen van een cursus, staat u voor het volgende cursusjaar weer automatisch ingeschreven. Als u zich uitschrijft na 1 juni wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

* Ook als u later in het cursusjaar bent gestart met de jaarcursus, en u minder dan 18 lessen volgt, is dit van toepassing.