Opera

Zang
Ensembles

Voor (ver)gevorderde amateurzangers die zich met opera willen bezig houden, gaan we aan de slag met een cursus met als rode draad het werk van de  Engelse barokcomponist Henry Purcell. 

Bekijk cursusaanbod

De Engelse barokcomponist Henry Purcell schreef één doorgecomponeerde kameropera, Dido and Aeneas, alsmede vijf semi-opera's, een term die verwijst naar een soort muziektheater waarin een compleet toneelstuk is verwerkt. Koren, aria’s, duetten en ensembles uit  Purcells opera’s dienen als muzikaal werkmateriaal voor deze cursus.

Je kunt daarbij bijvoorbeeld  denken aan de heksenscene en de prachtige slotscene uit Dido met de wonderschone aria 'When I am laid in earth' met aansluitend 'With drooping wings' door het koor. Natuurlijk ontbreken de beroemde duetten van Purcell niet in het programma. Heb je 'My dearest, my fairest' of 'Sound the trumpet' op je repertoire of heb je deze altijd al eens willen zingen, dan is dit je kans.

Indeling operacursus

Tijdens de cursusavonden wordt gewerkt aan een aantal ensemblestukken en hebben cursisten, die dat willen, de gelegenheid om in masterclass-vorm te werken aan solo-repertoire dat past binnen het thema van de cursus. Maar wil je alleen de koren meezingen, dan kan dat ook. Hierdoor biedt de cursus genoeg uitdaging voor zangers van verschillend niveau.

Er wordt wel van je verwacht dat je zelfstandig je muziek kunt instuderen en van buiten leren. Het is dan ook gewenst dat je al koorervaring en/of zangles hebt. Niet alleen de muziek, maar ook het spel komt aan bod. Dit mondt uit in een geënsceneerde voorstelling die aan het publiek zal worden gepresenteerd, compleet met bijpassende kostuums. De uitvoering is op vrijdag 26 juni. 

Docenten

De cursus wordt gegeven door Hannie Slingerland. Zij is werkzaam als (opera)zangeres, dirigent en als docent klassiek zang. Zij werkte bij de Nederlandse Reisopera. De pianobegeleiding is in handen van beurtelings Hans Erik Dijkstra en Lisette van de Loo.

Lessen en kosten

De cursus wordt gegeven op 10 vrijdagavonden van 19.00  tot 21.00 uur en start weer op vrijdag 27 maart*. Deelname aan de cursus kost € 100,00. Leerlingen die een jaarcursus van het vocale of instrumentale onderwijs volgen, krijgen 50% korting op de inschrijving.

* In verband met de tijdelijke sluiting van De Muzen in verband met de maatregelen rondom het Corona-virus kan de operacursus op 27 maart helaas niet starten. Zodra de nieuwe startdatum bekend is, laten wij het natuurlijk weten. 

 

 

Cursusaanbod

vanaf 21 jaar
Korte cursussen
Opera - Purcell
€100.00

Meer info

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

Liever eerst een proefles?
Naam
Cursus cadeau doen?

De prijs van deze cadeaubon is € 29,00.

Naam

Zit er geen passende les bij?

Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.

Docenten die deze cursus geven

Hannie Slingerland

Hannie Slingerland is zangdocente klassiek, en verzorgt ook de operalessen en leidt ons Overdagkoor. Ze is gefascineerd...

 
 
 

Deze foto's zijn gemaakt tijdens de eerste operauitvoering, in juni 2019. 

Gerelateerde cursussen

Overdagkoor
Zang
Ensembles
Volwassenen

21+ jaar

Koorscholing / stemvorming
Zang
Volwassenen

21+ jaar

FAQ

Dat kan op deze website. Je kunt de betreffende cursus via ons menu opzoeken en kies in het cursusaanbod de cursus waar jij je voor wilt inschrijven. De inschrijving komt dan automatisch binnen bij de administratie. Inschrijven kan natuurlijk ook nog middels een papieren inschrijfformulier. Deze vind je bij de balie van Spectrum.

Aan het eind van het cursusjaar hoef jij je niet uit te schrijven als je een korte cursus volgt (deze telt 17 of minder lessen). Als je een jaarcursus volgt (18 of 37 lessen*) en je wilt stoppen, dan is het noodzakelijk om je uit te schrijven. Dit dient schriftelijk te gebeuren te voor 1 juni, en met opgaaf van reden, en dit schrijven moet gericht zijn aan de administratie. Dit kan bijvoorbeeld per e-mail. De docent inlichten is niet voldoende.

Als de administratie niet geïnformeerd wordt over het beëindigen van een cursus, sta je voor het volgende cursusjaar weer automatisch ingeschreven. Als jij je uitschrijft na 1 juni wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

* Ook als je later in het cursusjaar bent gestart met de jaarcursus, en je minder dan 18 lessen volgt, is dit van toepassing.