Gitaarensemble

Gitaar
Ensembles

Zin om alles wat je in jouw gitaarlessen hebt geleerd meteen in een ensemble uit te proberen? Vind je het leuk om met andere gitaristen samen te spelen? Kom dan bij ons gitaarensemble. Vergroot je speelvaardigheid en verhoog je speelplezier!

Bekijk ons cursusaanbod

Iedereen kan mee doen aan dit gitaarensemble: jong en oud, op een klassieke gitaar of elektrische gitaar, je bent van harte welkom in de lessen van docent Jürgen Uthleb! En het maakt ook helemaal niets uit of jij je reguliere gitaarlessen volgt bij De Muzen, of niet.

Bij dit ensemble spelen beginners en gevorderden samen, maar iedereen krijgt uiteraard de partijen op het eigen niveau. De basistechnieken en bekende composities uit het pop, rock, blues en klassieke repertoire worden in een leuke groepssfeer behandeld, waarbij natuurlijk ruimte en aandacht is voor alle niveaus. 

De te spelen muziek is een heel brede mix van pop- en klassieke muziek. Denk aan popsongs van bijvoorbeeld Shawn Mendes, Lilly Wood, Avicii en Coldplay, filmmuziek en meerstemmige arrangementen van klassieke gitaarcomposities van bijvoorbeeld Giuliani, De Falla en Bach.

Repetitie gitaarensemble

De repetities worden gegeven van 20.00 tot 21.00 uur op dinsdag. Er zijn in totaal 15 wekelijkse lessen. Later instromen is mogelijk.

Korting voor leerlingen

Deelname aan de repetities kost € 77,00. Volg je een muzikale jaarcursus bij De Muzen, dan krijg je 50% korting op de ensembleprijs.

 

Cursusaanbod

Alle leeftijden
korte cursussen
Gitaarensemble
€77.00

Meer info

Leerlingen die een muzikale of vocale jaarcursus bij De Muzen volgen, krijgen 50% korting op deelname aan het ensemble. 

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

Liever eerst een proefles?
Naam

Zit er geen passende les bij?

Neem contact met ons op, misschien dat we alsnog iets voor je kunnen betekenen.

Docenten die deze cursus geven

Jürgen Uthleb

Als gitaardocent met meer dan 20 jaar ervaring kan Jürgen Uthleb leerlingen op elk niveau helpen om vanaf de eerste...

Wil jij een impressie van deze les?

Benieuwd of meespelen in het gitaarensemble iets voor jou is? Je bent van harte welkom om eens mee te doen!

Vraag proefles aan

Gerelateerde cursussen

Elektrische gitaar
Gitaar
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

Gitaar
Gitaar
Ukelele
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

FAQ

De vermelde bedragen gelden voor één cursusseizoen. Na inschrijving geldt voor de basiscursussen van 18 of 37 lessen een verlenging. In het voorjaar ontvang je een schrijven met daarin informatie omtrent de inschrijving voor het volgende cursusjaar. Uitschrijvingen dienen voor 1 juni schriftelijk, en met opgaaf van reden, aan de administratie van De Muzen te worden doorgegeven. Als jij je later uitschrijft, wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

Bij korte cursussen ben je alleen ingeschreven gedurende de looptijd van de cursus. Uitschrijven is hierbij niet nodig. Voor een verlenging van de cursus of het volgen van een nieuwe cursus is een nieuwe inschrijving noodzakelijk!

Het is mogelijk om voor de muziek-, dans- en theaterlessen van De Muzen subsidie via het Jeugdfonds Cultuur aan te vragen. Het Jeugdfonds cultuur ondersteunt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar niet genoeg geld is voor cultuurlessen en materialen. Alle informatie over het Jeugdfonds Cultuur is te vinden op https://jeugdfondssportencultuur.nl/.

Je kunt ook contact opnemen met Sonja Brouwer. Zij is intermediair namens het jeugdfonds.