FAQ Corona

Algemeen

​​​​​Er is een vaste route in Spectrum uitgezet. Dit leidt tot eenrichtingsverkeer in de gangen. Ook is er een gescheiden in- en uitgang. De ingang is via de gebruikelijke weg. De uitgang is via de nooduitgang van de foyer (ook aan het Kees Stipplein).

Nee. De situatie is op dit moment nog niet zo dat we al zicht hebben op wanneer dit plaats kan vinden. Zodra we hier meer over weten, laten wij dit natuurlijk weten.

Culturele instellingen mogen vanaf maandag 1 juni de deuren weer openen. Voor ons betekent dit dat wij dinsdag 2 juni onze lessen volgens rooster hervatten. Dit geldt voor muziek, dans en theater. Helaas kunnen we de repetities voor de Big Band, blokfluitensembles, Jubileumorkest en barokensemble Barocco delle Muse nog niet hervatten. De cursisten van deze ensembles hebben hier een mail over ontvangen.

Houd deze website, onze social media en je mail in de gaten voor verdere informatie. 

Het is mogelijk om voor de muziek-, dans- en theaterlessen van De Muzen subsidie via het Jeugdfonds Cultuur aan te vragen. Het Jeugdfonds cultuur ondersteunt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar niet genoeg geld is voor cultuurlessen en materialen. Alle informatie over het Jeugdfonds Cultuur is te vinden op magikweermeedoen.nl.

Je kunt ook contact opnemen met Sonja Brouwer. Zij is intermediair namens het jeugdfonds.

 

Maatregelen

Wij volgen de basisregels van het RIVM. Blijf thuis als je ziek bent, was je handen en houd afstand zijn daarbij de belangrijkste. Daarnaast is er een protocol opgesteld waarin nog veel meer zaken geregeld zijn. Het protocol vind je hier.

 

 

​​​​​​Nee, als je één of meerdere symptomen hebt die kunnen wijzen op Corona, mag je niet naar de les komen. Het gaat hier om neusverkoudheid, loopneus, hoofdpijn, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts en benauwdheidsklachten. Ook als iemand uit je huis deze klachten heeft, vragen we je om thuis te blijven.

Hervatting lessen

Ook voor onze docenten gelden de maatregelen van het RIVM. Blijf thuis als je ziek bent, was je handen en houd afstand zijn daarbij de belangrijkste maatregelen. Meer informatie vind je in ons protocol.

​​​​​​Er wordt alleen les gegeven in lokalen waarin voldoende ruimte is. Per ensemble is dit bekeken. In de lokalen bevinden zich ook hulpmiddelen om veilig les te kunnen geven/volgen.

Er wordt alleen les gegeven in lokalen waarin voldoende ruimte is. In de lokalen bevinden zich ook hulpmiddelen om veilig les te kunnen geven/volgen.

Er zijn hier geen mogelijkheden voor. Het verzoek is om thuis om te kleden.

​​​​​We beseffen in deze situatie dat maatwerk nodig kan zijn. Overleg eerst met je docent over de mogelijkheden. Kom je er samen niet uit, neem dan gerust contact op met de administratie via info@demuzen.nl.

​​​​​​Wij zijn er ons van bewust dat maatwerk in deze periode nog wenselijk is. Overleg eerst met je docent over de mogelijkheden. Kom je er samen niet uit, neem dan gerust contact met ons op via info@demuzen.nl.

​​​​​Nee, de kinderen worden beneden in de foyer opgehaald. De docent brengt de kinderen na afloop van de les ook weer terug naar de foyer.

Ouders mogen mee lopen met kinderen tot en met 6 jaar. Kinderen vanaf 7 jaar vragen wij om zelf naar het lokaal te komen. Dit om het verkeer in Spectrum te minimaliseren.

​​​​​​Het is niet de bedoeling dat u wacht in de foyer of op de verdieping.

​​​​​Ja, dat mag. De docent heeft een handhavende functie en ziet erop toe dat iedere cursist zich aan het protocol houdt.

Administratief

De bezetting van de administratie varieert nog vanwege thuiswerken. Het is om deze reden niet mogelijk om gewoon langs te lopen. Als je een vraag hebt, neem dan gerust contact op via info@demuzen.nl en indien gewenst maken we een afspraak.

​​​​​​Veel lessen zijn in de afgelopen periode op alternatieve wijze, veelal online, gegeven. De insteek is om lessen die niet gegeven zijn, in te halen. Als dit niet lukt, kijken we samen met de cursist naar de mogelijkheden.

Bespreek samen met je docent de mogelijkheden tot inhalen. Kom je er niet uit, neem dan contact op met de administratie via info@demuzen.nl.

Facilitair

Er wordt in Spectrum geen gebruik gemaakt van een airconditioning. De lucht in Spectrum is toevoer van verse lucht van buiten. De gebruikte lucht wordt via een gescheiden kanaal naar buiten afgevoerd. Per lokaal/ruimte is deze luchtbehandeling ingesteld op de juiste capaciteit.

Er is op elke afdeling voldoende gelegenheid om handen te wassen. Daarnaast staat op een aantal plekken een desinfectiezuil.

​​​​​​Spectrum wordt dagelijks schoongemaakt voor aanvang van de lessen. Er is een extra ronde voor contactoppervlakken ingepland rond 17.00 uur.

​​​​​​De lift kan gewoon gebruikt worden. Wel mogen maximaal 2 personen ouder dan 12 jaar tegelijkertijd gebruik maken van de lift.

​​​​​​​De lift kan gewoon gebruikt worden. Wel mogen maximaal 2 personen ouder dan 12 jaar tegelijkertijd gebruik maken van de lift.

Bij de wastafel bij de toiletten hebben wij opstapjes geplaatst zodat iedereen goed bij de kraan kan komen.

Dat kan nog altijd. Het is alleen niet mogelijk om contant te betalen. Alleen pinnen is mogelijk. 

De danszaal wordt elke dag goed schoongemaakt. Na elke groep maakt de docent de vloer nog eens extra schoon

Zit jouw vraag er niet bij?

Stuur ons een mailtje of bel ons, dan kunnen we je vraag alsnog beantwoorden!