James Aylward

Mijn naam is James  Aylward en ik ben in Australië geboren. Op mijn dertiende ben ik begonnen met fagot, maar speelde daarvoor al piano. Fagot leek me leuk voor de mogelijkheid om in orkest te spelen en ik heb veel kansen gekregen om met veel orkesten te spelen in verschillende landen en zalen. In 1999 speelde ik voor het eerst in Amsterdam met een orkest op tournee en toen voelde ik de aantrekkingskracht van het culturele leven in Nederland.

Een jaar later had ik een fulltime baan als fagottist in een orkest in Perth, maar na een paar jaar wilde ik meer doen met mijn muzikale leven en in 2004 begon ik mijn Masters studie in Amsterdam.

Ik ben in orkesten blijven spelen (ik remplaceer regelmatig bij de symfonische orkesten in Nederland), maar ontdekte de mogelijkheid om veel verschillende muzikale projecten daarnaast te doen zoals kamermuziek of theatervoorstellingen. Ik speel ook graag hedendaagse muziek met een aantal ensembles en solo recitals. Ik onderzoek nu ook het gebruik van improvisatie technieken in hedendaagse muziek.

Muziek speelt een belangrijke rol in mijn leven en ik vind het leuk om de plezier die ik heb gekregen van muziek met anderen te delen.

Opleiding

Masters, Conservatorium van Amsterdam 2004 - 2007
Bachelor, Victorian College of the Arts, Melbourne 1997 - 1999

 

Welke cursussen geeft James?
Fagot
Fagot
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar