Hans-Erik Dijkstra

Inmiddels geef ik al heel wat jaren met veel plezier pianoles bij De Muzen. Ooit begon ik zelf mijn muzikale loopbaan met klarinet en saxofoon spelen, dit waren instrumenten waarmee ik ook in de plaatselijke orkesten kon meespelen. Toch had de piano een bepaalde aantrekking voor mij. Ook was er in mijn jeugd een piano aanwezig in mijn ouderlijk huis, en dus begon ik het mijzelf te leren.

Dit bleef niet onopgemerkt en zo kreeg ik op 13-jarige leeftijd mijn eerste pianolessen en deed ik na 3 jaar pianoles gehad te hebben toelatingsexamen voor het Conservatorium, waarna ik met mijn pianovakopleiding begon. Mijn muzikale leven bestaat nu uit het geven van pianolessen aan drie muziekscholen en daarnaast als begeleider van vele koren en solisten. Ook hou ik me bezig met arrangeren en componeren.

Aantrekkingskracht

Wat mij in de piano zo aantrekt, is de klank van het instrument, maar met name ook dat je wanneer je piano speelt je een heel eigen orkest bent. Melodie en begeleiding verenigd in één instrument. Daarnaast kun je met piano veel kanten uit: je kunt solo spelen, begeleiden, met orkest spelen, theatervoorstellingen begeleiden en nog zoveel meer.

Als je bij mij op les komt vind ik het belangrijk dat je met veel plezier piano leert spelen. Leeftijd speelt daarbij geen enkele rol. Ik heb leerlingen tussen de 5 en 80 jaar. Ook vind ik het belangrijk om samen met jou de muziek af te stemmen op je eigen smaak en kunnen. En een ieder bepaalt zijn of haar eigen leertempo, en daar zal ik proberen je op mijn best mogelijke manier bij te begeleiden. 

Voorop staat het plezier in het muziekmaken.

Welke cursussen geeft Hans-Erik?
Piano
Piano
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar