Hanna Koens

Hanna Koens begon op 7-jarige leeftijd met viool spelen. Thuis werd al veel gemusiceerd door haar familie. Er lag een LP met het vioolconcert van Beethoven waar ze graag naar luisterde en zo ontstond de liefde voor de vioolklank. 

Al vroeg merkte Hanna dat ze graag lesgaf en het leuk vond om mensen te helpen het instrument te ontdekken en inmiddels is zij een ervaren (alt)viooldocente waar leerlingen van alle leeftijden graag op les komen.  

“Muziek maken en een instrument leren spelen is je kunnen uiten, je horizon verbreden, doorzetten, vallen en opstaan, vertrouwen krijgen, naar elkaar en jezelf luisteren, genieten, plezier hebben en nog zoveel meer. Ook het contact met de leerling, iemand op zijn gemak laten voelen en de mens die voor je staat leren kennen en mogen ondersteunen, is wat het lesgeven tot een ontzettend mooi beroep maakt wat ik hoop nog heel lang te kunnen doen!” 

Opleiding

Hanna studeerde viool aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam. Pas na haar studie is ze ook altviool gaan spelen. Ook studeerde zij aan de PABO. Tijdens haar studie aan het conservatorium heeft zij piano als bijvak gehad. Hierdoor kan Hanna haar leerlingen in de lessen en bij leerlingenuitvoeringen zelf begeleiden achter de piano. 

 

Welke cursussen geeft Hanna ?
Altviool
Altviool
Viool
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

Viool
Viool
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar