Hanna Koens

Bij Hanna thuis werd veel gemusiceerd door haar familie. Er lag een LP met het vioolconcert van Beethoven waar ze graag naar luisterde en zo ontstond de liefde voor de vioolklank. Op 7-jarige leeftijd kreeg zij haar eerste vioollessen. 

Hanna merkte dat ze graag lesgaf en het leuk vond om mensen te helpen het instrument te ontdekken en inmiddels is zij een ervaren (alt)viooldocente bij wie leerlingen van alle leeftijden graag op les komen. ,,Muziek maken en een instrument leren spelen is je kunnen uiten, je horizon verbreden, durven, vallen en opstaan, vertrouwen krijgen, luisteren naar elkaar en naar jezelf, genieten, plezier hebben en nog zoveel meer.”

Het contact met de leerling, iemand op zijn gemak laten voelen en de mens die voor je staat leren kennen en mogen ondersteunen, maakt het lesgeven voor Hanna tot een mooi beroep.

Opleiding

Hanna combineerde haar studie viool met de PABO (leerkracht basisonderwijs). Op latere leeftijd heeft zij zich verdiept in de altviool. Met het behalen van een certificaat is zij ook bevoegd altviooldocente. 

Op de conservatoria heeft Hanna met veel plezier bijvak piano gevolgd. Tijdens de lessen begeleidt zij haar leerlingen op de viool, altviool of piano en tijdens leerlingenuitvoeringen kan zij zelf de pianopartij voor haar rekening nemen. 

Muziek maken en een instrument leren spelen is je kunnen uiten, je horizon verbreden, durven, vallen en opstaan, vertrouwen krijgen, luisteren naar elkaar en naar jezelf, genieten, plezier hebben en nog zoveel meer.

Welke cursussen geeft Hanna ?
Altviool
Altviool
Viool
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

Viool
Viool
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar