Edgar van Asselt

Edgar begon met de accordeon, maar switchte al snel naar piano. Toen hij op z’n 16e Bill Evans hoorde, wist hij dat hij dat ook wilde kunnen. Nadat hij een bachelor aan de Hogeschool Utrecht had gehaald, ging hij naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar kreeg hij les van Rob van Bavel, Frans Elsen, en Rob van Kreeveld. 

Edgar’s interesse strekte zich ook buiten de jazz uit en hij verdiepte zich in Zuid-Amerikaanse muziek als salsa, tango en Braziliaanse stijlen. Ook begon hij zelf te componeren en zijn eigen werk te spelen, wat onder meer leidde tot tournee’s en meerdere CD producties. (Edgar speelde onder meer met David Schnitter, Lucy Woodward, Robertinho Silva en Jorge Rossy) Zijn nieuwste album ‘the Gentle Insult’ is te vinden op Spotify. 

Edgar gaf les op op de jazzafdeling van Codarts in Rotterdam en een groot aantal Nederlandse muziekscholen. Hij richtte zijn eigen stichting op, waarmee hij concerten, workshops en educatieve projecten organiseert. Ook produceert hij voorstellingen als persoonsbewijs zonder J, over de Joodse verzetsheldin Didi Roos.  

Qua stijlen is Edgar thuis in jazz, pop, latin en klassiek. 

 

Welke cursussen geeft Edgar?
Piano
Piano
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar