Online lessen en activiteiten

24-03-2020

Nu de lessen niet op de gebruikelijke manier plaatsvinden vanwege de maatregelen omtrent het Coronavirus, worden bij De Muzen diverse digitale mogelijkheden ingezet. Zo houden de leerlingen contact met de docenten en kunnen zij aan de slag met nieuwe uitdagingen.

De muziekdocenten voorzien hun leerlingen via verschillende kanalen van nieuw ‘huiswerk’. Sommige docenten maken zelf video’s en delen deze met hun leerlingen. Zij krijgen op hun beurt ook weer foto’s en video’s terug van leerlingen die met hun huiswerk aan de slag gegaan zijn. Andere docenten maken gebruik van bijvoorbeeld Zoom, om online les te geven. Deze online lessen vinden zowel in groepsverband (iedereen vanuit zijn eigen woonkamer) als individueel plaats.

Ook dansleerlingen hoeven niet stil te blijven zitten. De dansdocenten maken hun eigen danslessen vanuit de danszaal van Spectrum en delen dit op hun beurt met de leerlingen. Ook hier wordt gebruikgemaakt van verschillende kanalen, van live online les tot opgenomen video’s. Jonge dansleerlingen krijgen links naar herkenbare liedjes op YouTube toegestuurd zodat zij thuis lekker kunnen dansen.

Theaterdocente Marthie Overeem heeft een heel eigen uitdaging. Zij schrijft voor alle toneelgroepen hun eigen uitvoeringen met de hand uit en zal ook zelf de postbezorger zijn. Zo kunnen de theaterleerlingen, samen met familieleden, toch aan de slag zodat straks ook voorstellingen uitgevoerd kunnen worden.

Samen online aan de slag

Hobo- en Music Labdocente Kim Bosch zet daarnaast iedereen (echt iedereen!) aan het werk. Zij komt wekelijks met een filmpje met uitdagingen om samen of alleen muziek te maken met de middelen die je altijd bij je hebt: je stem en lichaam. Deze filmpjes worden gedeeld via de social media-kanalen van De Muzen.

Ook is zij initiatiefneemster voor een project dat straks leidt tot een groot virtueel orkest. Leerlingen en docenten zijn opgeroepen om allemaal een eigen deel van ‘Canon in C’ van Pachelbel in te spelen en op te nemen. Deze video’s worden samengevoegd tot een video van één groot virtueel orkest. De bedoeling is dat, als straks de lessen weer hervat kunnen worden, het stuk ook live door iedereen in Spectrum nog eens wordt uitgevoerd.

Meer informatie over het virtuele orkest is te lezen in het nieuwsbericht 'Speel mee in ons virtuele orkest'.

Kijkje in de online danslessen

Dansdocente Minke Ruel is dinsdag 24 maart gestart met online danslessen vanuit de danszaal in Spectrum. Nieuwsgierig hoe dat er uit zag? Bekijk dan het bericht 'Online danslessen van Minke'.