Onderscheiding voor Marthie Overeem

26-04-2024

Onze theaterdocent en -coördinator Marthie Overeem heeft vrijdag 26 april een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Wij feliciteren haar van harte!

Marthie is voor de Veenendaalse jeugd al tientallen jaar een begrip als het gaat om toneel en theater. Ze heeft tegen de stroom in jaren gevochten voor de mogelijkheid voor kinderen zich te kunnen uiten in deze kunstvorm. Daarin is ze glansrijk geslaagd.

Bij De Muzen heeft ze, in navolging van haar jarenlange praktijk bij Volksuniversiteit Veenendaal, een schitterende afdeling theater opgebouwd. Zo bieden we, in haar klassen, in 14 groepen theater aan. Van lessen kleutertheater tot de cursus ‘Hoezo te oud voor theater?’.

Inmiddels hebben honderden kinderen in de loop der jaren kunnen genieten van de ontwikkeling die Marthie hen heeft geboden. Zo zeer zelfs dat ze nu in haar klassen opgevolgd wordt door leerlingen van haar die professionele theateropleidingen hebben genoten. Zo wordt een traditie voortgezet die inmiddels gerust Veenendaals theater erfgoed kan worden genoemd. Iets om trots op te zijn. En zeker in de wetenschap dat dit vanuit persoonlijke betrokkenheid, enthousiasme en overtuiging is ontstaan en tot bloeien is gekomen.

Naast het lesgeven levert ze al decennialang een belangrijke bijdrage aan het culturele leven in Veenendaal. Onder meer via het Cultuurfeest, Theater bij de Buren en het Cultureel Café.

 

📸 Richard Sterkenburg / Studio Sterkenburg

 

Tijdens de feestelijke bijeenkomst in Theater Lampegiet traden ook vioolleerlingen, onder leiding van docente Miriam Veeger, van De Muzen op.