Muziekspeeltuin Veenendaal

Muziekspeeltuin
Panfluit
Slagwerk
Viool

Ontdek de creativiteit die in je kleuter zit! In de Muziekspeeltuin van Veenendaal gaat je kind zingen, bewegen, luisteren, horen, voelen én een instrument leren bespelen. 

Bekijk cursusaanbod

 

Een kleutercursus van een schooljaar, waarbij de kinderen leren spelen op viool, panfluit of slagwerk. Aan de hand van een specifieke lesmethodiek zingen we liedjes, luisteren we naar verschillende toonhoogtes en toonsoorten, leren ritmes en gebruiken dezelfde liedjes om te leren spelen op het instrument. Samenspelen en improviseren is hierin heel belangrijk. De kinderen kiezen zelf hun instrument van voorkeur, en als dit voor hen nog lastig is, dan helpen de docenten uiteraard in het maken van deze keuze.

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat gezamenlijk musiceren het groepsgevoel en de discipline versterkt,  evenals de sociale en emotionele vaardigheden. Bovendien leidt dit tot een positiever zelfbeeld.

Elke serie van tien lessen wordt afgesloten met een presentatie (de elfde les) waarna we de volgende lesserie ingaan. Na iedere elf lessen is stoppen mogelijk. Halverwege aanhaken kan na een toelatingstestje.

De cursus gaat van start bij minimaal 10 kinderen uit de groepen 1 en 2 van de basisschool.

Kinderen krijgen een instrument mee naar huis, zodat ze thuis ook kunnen oefenen op de aangeboden muziek. Belangrijk onderdeel van deze cursus is dat ouders actief meedoen en helpen om een kind te leren oefenen op een speelse manier.

Er wordt dan ook van de ouders/begeleiders verwacht dat liedjes thuis worden gezongen en muziekstukjes worden voorbereid; dat maakt van deze lessen iets speciaals en leuks om samen te doen!

Lesmoment

De lessen van de Muziekspeeltuin worden gegeven op woensdag van 14.30 tot 15.30 uur door de docenten Romeo Cimarosti (slagwerk), Nadja Spooren (panfluit) en Miriam Veeger (viool).

Inschrijven kan voor de jaarcursus van 33 lessen. Dit kost € 412,50. Inschrijven kan ook per lessenblok van 11 lessen. Dit kost € 140,00 per lessenblok. We gaan van start zodra er voldoende aanmeldingen zijn. 

 

 

 

Cursusaanbod

4-6 jaar
Korte cursussen
Muziekspeeltuin -11 lessen
€140.00

Meer info

Jaarcursussen
Muziekspeeltuin - jaarcursus
€412.50

Meer info

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

Liever eerst een proefles?
Naam

Docenten die deze cursus geven

Romeo Cimarosti

Romeo Cimarosti is onze slagwerkdocent en komt oorspronkelijk uit Italië.

Al van jongs af aan trommelt hij op alles wat...

Miriam Veeger

Lesgeven is Miriam's lust en leven! Ze vindt het fantastisch om haar passie en kennis door te mogen geven aan leerlingen...

Nadja Spooren

Nadja Spooren is onze docente panfluit. Er is altijd iets nieuws te ontdekken op de panfluit wat betreft techniek, klank...

 
 
 

Bij de Muziekspeeltuin gaan de kinderen aan de slag met viool en piano. Meer foto's zijn te bekijken in het fotoalbum Muziekspeeltuin. (deze foto's zijn gemaakt in de periode dat ook piano onderdeel uitmaakte van de Muziekspeeltuin)

Gerelateerde cursussen

Panfluit kleutercursus
Panfluit
Jonge kinderen

0 - 6 jaar

Viool peuter en kleutercursus
Muziekspeeltuin
Viool
Jonge kinderen

0 - 6 jaar

FAQ

De vermelde bedragen gelden voor één cursusseizoen. Na inschrijving geldt voor de basiscursussen van 18 of 37 lessen een verlenging. In het voorjaar ontvang je een schrijven met daarin informatie omtrent de inschrijving voor het volgende cursusjaar. Uitschrijvingen dienen voor 1 juni schriftelijk, en met opgaaf van reden, aan de administratie van De Muzen te worden doorgegeven. Als jij je later uitschrijft, wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

Bij korte cursussen ben je alleen ingeschreven gedurende de looptijd van de cursus. Uitschrijven is hierbij niet nodig. Voor een verlenging van de cursus of het volgen van een nieuwe cursus is een nieuwe inschrijving noodzakelijk!

Het verschilt per inschrijving wanneer begonnen kan worden met het volgen van lessen.

Bij een inschrijving voor een ensemble, dans- of theatercursus sluit een medewerker van de administratie of de docent met je kort wanneer je kunt starten. Bij inschrijving voor een instrumentale of vocale cursus is het moment van starten afhankelijk van de mogelijkheden binnen het rooster van de betreffende docent(en). Na inschrijving neemt een docent binnen twee weken contact op.