Liedbegeleiding op gitaar

Gitaar

Iedereen die snel wil leren hoe hij zichzelf en anderen op de gitaar begeleidt, is hier aan het juiste adres. Al met een paar basisakkoorden kun je met liedjes meespelen.

Bekijk cursusaanbod

Deze korte cursus is speciaal bedoeld voor volwassenen, bijvoorbeeld voor leraren uit het basisonderwijs en voor groepsbegeleiders maar ook voor alle anderen die het leuk vinden om te leren begeleiden.

We behandelen het leren begeleiden van onder andere (kinder)liedjes. Dit doen we met het leren van open basis akkoorden en slagjes (ritmes) op de gitaar. Ook tokkelmanieren komen aan bod, evenals het gebruik van een capo daster (klem). Het resultaat is dat u uzelf kunt begeleiden bij het zingen van nummers of samen kan musiceren.

We gaan uiteraard ook aan de slag met het leren spelen van eenvoudige melodieën. Aan het einde van de cursus heeft u de basis van het gitaarspelen in de vingers! 

Start cursus 

De cursus gaat van start zodra voldoende aanmeldingen binnen zijn (minimaal drie) en het lesmoment wordt in overleg met de cursisten vastgesteld.

Je kan naar de lessen een eigen gitaar meenemen, of desgewenst een instrument huren bij ons. Dit kost € 12,00 voor de duur van deze cursus.

 

 

Cursusaanbod

13-20 jaar
Korte cursussen
Liedbegeleiding op gitaar - Kennismakingscursus
€78.50

Meer info

Deze cursus kan als individuele les of als groepsles gevolgd worden. Voor meer informatie klik hier.

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier voor Jeugdfonds Cultuur.

Vanaf 21 jaar
Korte cursussen
Liedbegeleiding op gitaar - Kennismakingscursus
€79.95

Meer info

Deze cursus kan als individuele les of als groepsles gevolgd worden. Voor meer informatie klik hier.

Nog niet helemaal zeker of het wat voor je is? Vraag een proefles aan!

Liever eerst een proefles?
Naam

Zit er geen passende les bij?

Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.

Docenten die deze cursus geven

Reint van den Brink

Reint van den Brink speelde zijn eerste akkoorden als klein jochie op het kerkpodium van zijn vader. Een paar jaar later...

Joost Zoeteman

Joost Zoeteman treedt niet alleen graag zelf op, maar beleeft ook veel plezier aan het lesgeven. ,,Het is erg leuk om...

Wil jij een impressie van deze gitaarlessen?

Benieuwd of deze lessen iets voor jou is? Kom een keer vrijblijvend meekijken om de sfeer te proeven.

Vraag proefles aan

 

docent lesdag
Joost Zoeteman maandag
Reint van den Brink woensdag, donderdag

Bij voldoende interesse en beschikbaarheid van een docent zijn andere dagen ook mogelijk.

Gerelateerde cursussen

Gitaar
Gitaar
Ukelele
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

Elektrische gitaar
Gitaar
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

FAQ

De vermelde bedragen gelden voor één cursusseizoen. Na inschrijving geldt voor de basiscursussen van 18 of 37 lessen een verlenging. In het voorjaar ontvang je een schrijven met daarin informatie omtrent de inschrijving voor het volgende cursusjaar. Uitschrijvingen dienen voor 1 juni schriftelijk, en met opgaaf van reden, aan de administratie van De Muzen te worden doorgegeven. Als jij je later uitschrijft, wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

Bij korte cursussen ben je alleen ingeschreven gedurende de looptijd van de cursus. Uitschrijven is hierbij niet nodig. Voor een verlenging van de cursus of het volgen van een nieuwe cursus is een nieuwe inschrijving noodzakelijk!

Het is mogelijk om voor de muziek-, dans- en theaterlessen van De Muzen subsidie via het Jeugdfonds Cultuur aan te vragen. Het Jeugdfonds cultuur ondersteunt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar niet genoeg geld is voor cultuurlessen en materialen. Alle informatie over het Jeugdfonds Cultuur is te vinden op https://jeugdfondssportencultuur.nl/.

Je kunt ook contact opnemen met Sonja Brouwer. Zij is intermediair namens het jeugdfonds.