Fitness voor koorzangers

Zang

Wil je je stem weer in topvorm brengen?
Weer fit aan de slag?
Wil je misschien weten hoe je je stem correct gebruikt?

Volg dan onze cursus Fitness voor koorzangers!

Bekijk cursusaanbod

Veel (koor)zangliefhebbers hebben afgelopen jaar weinig tot niets kunnen doen en zangdocente Hannie Slingerland hoort van mensen dat hun stem vast is gaan zitten. Zingen is net als sport en het enige dat helpt is om in beweging te komen en te trainen. Zangtraining is al eeuwenoud en er zijn (eenvoudige) oefeningen voor. Oefeningen voor houding,  adem(steun), resonans, open keel en losse kaak, articulatie, hoogte/laagte, legato.

In deze 8 lessen gaan we hiermee aan de slag. Hiervoor gebruiken we ook vocalises/liederen van de componist Vaccai en Italiaanse aria’s uit de 16e en 17e eeuw van Monteverdi, Handel en Scarlatti. Muziek die al van oudsher gebruikt wordt voor zangles, maar ook geschikt is om op een concert te zingen.

De oefeningen en repertoire zijn geschikt voor alle niveaus. Fijn als je noten leest, maar je kunt ook luisteren en nazingen.

Start

We beginnen maandag 4 oktober met deze cursus en er zijn 8 wekelijkse lessen van 19.30 tot 20.30 uur. Deelname kost € 79,95 voor 8 lessen.

 

 

Cursusaanbod

vanaf 21 jaar
korte cursussen
Fitness voor koorzangers
€79.95

Meer info

Liever eerst een proefles?
Naam

Zit er geen passende les bij?

Neem contact met ons op, misschien dat we alsnog iets voor je kunnen betekenen.

Docenten die deze cursus geven

Hannie Slingerland

Hannie Slingerland is zangdocente klassiek, en verzorgt ook de operalessen en leidt ons Overdagkoor. Ze is gefascineerd...

Wil je liever gewoon zangles?

Dan hebben we hier ook vele mogelijkheden voor. Kijk voor alle lesvormen op de cursuspagina's zang klassiek en zang pop/lichte muziek

Gerelateerde cursussen

Opera
Zang
Ensembles
Volwassenen

21+ jaar

Zang klassieke muziek
Zang
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar

FAQ

De vermelde bedragen gelden voor één cursusseizoen. Na inschrijving geldt voor de basiscursussen van 18 of 37 lessen een verlenging. In het voorjaar ontvang je een schrijven met daarin informatie omtrent de inschrijving voor het volgende cursusjaar. Uitschrijvingen dienen voor 1 juni schriftelijk, en met opgaaf van reden, aan de administratie van De Muzen te worden doorgegeven. Als jij je later uitschrijft, wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

Bij korte cursussen ben je alleen ingeschreven gedurende de looptijd van de cursus. Uitschrijven is hierbij niet nodig. Voor een verlenging van de cursus of het volgen van een nieuwe cursus is een nieuwe inschrijving noodzakelijk!

Bent u 21 jaar of ouder, dan geldt voor dans, instrumentaal en vocaal onderwijs een toeslag van het geldende BTW-tarief. 21% BTW is al in de cursusprijzen doorberekend.