Fitness voor de stem

Online lessen
Zang

Wil je voor de zomer je stem weer op orde hebben om vanaf september weer fit aan de slag te gaan bij een koor? Of wil je je stem opwarmen omdat je zangles overweegt? Doe dan mee met deze cursus!

Bekijk cursusaanbod

Veel (koor)zangliefhebbers hebben afgelopen jaar weinig tot niets kunnen doen en zangdocente Hannie Slingerland hoort van mensen dat hun stem vast is gaan zitten. Zingen is net als sport en het enige dat helpt is om in beweging te komen en te trainen. Zangtraining is al eeuwenoud en er zijn (eenvoudige) oefeningen voor. Oefeningen voor houding,  adem(steun), resonans, open keel en losse kaak, articulatie, hoogte/laagte, legato.

In deze 10 lessen gaan we hiermee aan de slag. Hiervoor gebruiken we ook vocalises/liederen van de componist Vaccai en Italiaanse aria’s uit de 16e en 17e eeuw van Monteverdi, Handel en Scarlatti. Muziek die al van oudsher gebruikt wordt voor zangles, maar ook geschikt is om op een concert te zingen.

De oefeningen en repertoire zijn geschikt voor alle niveaus. Fijn als je noten leest, maar je kunt ook luisteren en nazingen.

Start

We beginnen maandag 19 april met deze cursus. In eerste instantie online en zodra de regelgeving het toestaat, live in Spectrum. De lessen vinden plaats van 19.30 tot 20.30 uur, op 19 en 26 april, 10, 17 en 31 mei, 7, 14, 21, 28 juni en 5 juli. Deelname kost € 60,00 voor 10 lessen.

Deze cursus kan ook gecombineerd worden met de muziektheoriecursus voor zangers, maar deze kan ook los gevolgd worden.

Kennismaken

Wil je eerst even kennismaken met de les, dan kan dit zaterdag 17 april. Tijdens het online Open Huis geeft Hannie een korte workshop van 11.20 tot 11.40 uur. Deelname hieraan is gratis.

Online Open Huis

Maak kennis met De Muzen tijdens ons online Open Huis! Tussen 10.00 en 12.00 uur kan onze docenten ontmoeten en meedoen met workshops....

Cursusaanbod

vanaf 21 jaar
korte cursussen
Stem fitness en kennis verrijking
€60.00

Meer info

Wil je eerst even kennismaken met de les, dan kan dit zaterdag 17 april. Tijdens het online Open Huis geeft Hannie een korte workshop van 11.20 tot 11.40 uur. Deelname hieraan is gratis.

Liever eerst een proefles?
Naam

Zit er geen passende les bij?

Neem contact met ons op, misschien dat we alsnog iets voor je kunnen betekenen.

Docenten die deze cursus geven

Hannie Slingerland

Hannie Slingerland is zangdocente klassiek, en verzorgt ook de operalessen en leidt ons Overdagkoor. Ze is gefascineerd...

Wil je liever gewoon zangles?

Dan hebben we hier ook vele mogelijkheden voor. Kijk voor alle lesvormen op de cursuspagina's zang klassiek en zang pop/lichte muziek

Gerelateerde cursussen

Opera
Zang
Ensembles
Volwassenen

21+ jaar

Zang: werk aan je stem!
Zang
Volwassenen

21+ jaar

FAQ

De vermelde bedragen gelden voor één cursusseizoen. Na inschrijving geldt voor de basiscursussen van 18 of 37 lessen een verlenging. In het voorjaar ontvang je een schrijven met daarin informatie omtrent de inschrijving voor het volgende cursusjaar. Uitschrijvingen dienen voor 1 juni schriftelijk, en met opgaaf van reden, aan de administratie van De Muzen te worden doorgegeven. Als jij je later uitschrijft, wordt €10 aan administratiekosten in rekening gebracht, vanwege extra administratieve werkzaamheden.

Bij korte cursussen ben je alleen ingeschreven gedurende de looptijd van de cursus. Uitschrijven is hierbij niet nodig. Voor een verlenging van de cursus of het volgen van een nieuwe cursus is een nieuwe inschrijving noodzakelijk!

Bent u 21 jaar of ouder, dan geldt voor dans, instrumentaal en vocaal onderwijs een toeslag van het geldende BTW-tarief. 21% BTW is al in de cursusprijzen doorberekend.