Kim Bosch

Kim Bosch is onze hobodocente en zij verzorgt ook de lessen Music Lab.

Kim begon op haar 12e met hobo spelen. Na twee jaar les begon ze voor het eerst bij een orkest te spelen; Jong Arti in Alphen aan den Rijn. Vanaf die tijd wist ze al zeker dat ze van muziek maken haar beroep wilde maken. Het spelen in een orkest vond ze geweldig, wat geeft het een kick om met z’n allen een stuk uit te voeren! Als alles op z’n plek valt en iedereen op het moment hetzelfde voelt: kippenvel!

Het kippenvel-gevoel ervaart ze nu nog steeds regelmatig. Op dit moment remplaceert ze bij verschillende professionele orkesten en heeft ze een vaste positie in het Nederlands Politie Orkest op eerste hobo.

Maar Kim wil haar passie met een groter publiek delen dan het concertpubliek. Omdat het klassieke muziek publiek steeds grijzer wordt en jonge mensen de weg naar de concertzaal niet weten te vinden, besluit zij om muziek ook naar de basisscholen te brengen. Met haar enthousiasme voor alle muziekstijlen steekt Kim behoorlijk wat kinderen aan. Ook tijdens het lesgeven komt het kippenvel-gevoel soms langs. Ze geeft op dit moment muzieklessen in het basisonderwijs in Veenendaal, Abcoude en IJsselstein en hoboles bij De Muzen. Ook ontwikkelde zij het lesmateriaal en de inhoud van de cursus Music LAB. Tijdens deze lessen komen kinderen op speelse wijze met alle instrumenten van De Muzen in aanraking.

Naast spelen en lesgeven is Kim via CreativeMusic.nl bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van innovatieve creatieve concepten waarbij met muziek een maatschappelijke bijdrage wordt geleverd.

 

Opleiding

2008-2012: Koninklijk Conservatorium, Den Haag - Bachelor Hobo

2012-2014: Conservatorium van Amsterdam - Bachelor Docent Muziek

2016-2018: Prins Claus Conservatorium, Groningen - Master New Audience and Innovative Practice

Welke cursussen geeft Kim?
Hobo
Hobo
Kinderen

6 - 12 jaar

Jongeren

13 - 20 jaar

Volwassenen

21+ jaar