Tweede editie Pianodag

14-03-2020

Voor de tweede keer organiseren wij een Pianodag, ditmaal op zaterdag 14 maart 2020. Bijzondere gasten zijn uitgenodigd en iedereen die piano speelt, kan mee doen! 

De bekende concertpianisten Martijn en Stefan Blaak geven twee miniconcerten en komen ook duo’s lesgeven. Meld je aan als duo en je krijgt samen 20 minuten les van Martijn of Stefan. De muziek hiervoor moet je wel van tevoren instuderen, doe dit in overleg met je eigen docent.

Workshops

Verder geeft componiste Anne Maartje Lemereis een workshop ‘Componeren’. Zij maakt tijdens deze workshop samen met de deelnemers een echte ‘Muzen Pianodag compositie’ en die wordt natuurlijk ook op de dag zelf uitgevoerd.

Daarnaast geven ook onze eigen pianodocenten Roel Hazendonk en Vincent Robert een workshop. Als je wilt leren spelen met akkoorden, kan je aan de slag met Roel Hazendonk. Afhankelijk van de aanmeldingen geeft hij een workshop voor beginners en/of gevorderden. De workshop van Vincent Robert gaat over de ‘pianofamilie’.

Als je mee wilt doen aan één of meer workshops, is het nodig om je hiervoor aan te melden.

Canon in D

Ook voeren we gezamenlijk, en op meer piano’s, een arrangement van ‘Canon in D’ van Pachelbel uit. Dit arrangement is gemaakt door onze pianodocent Hans Erik Dijkstra. Omdat deze muziek van te voren ingestudeerd moet worden, moet jij je ook hiervoor aanmelden. Het is een arrangement waar iedereen, dus ook beginners, aan mee kan doen. Ieder krijgt zijn/haar eigen partij. Er zijn moeilijke en makkelijke stukjes.

Aanmelden en kosten

Je kunt je aanmelden voor losse onderdelen van de dag, maar ook voor alle onderdelen. In de deelnameprijs maakt dat geen verschil. Als je les volgt bij De Muzen kost deelname € 15,00. Mensen die geen les volgen bij De Muzen, zijn ook van harte welkom. Je betaalt dan € 20,00. Er is een eenvoudige lunch met een broodje knakworst en limonade, bij de prijs inbegrepen.

We zien je aanmelding graag tegemoet, uiterlijk voor maandag 3 februari 2020. Geef daarbij aan waar je aan mee wilt doen, of dat je aan alles mee wilt doen en of je al een duopartner hebt. Wij maken dan een indeling en je krijgt de bladmuziek van de ‘canon’ van Pachelbel. Je ontvangt op een later moment ook de informatie over de betalingsprocedure. Aanmelden kan via info@demuzen.nl.

Programma

De dagindeling van de Pianodag is hier te bekijken.