Op ontdekkingstocht bij Music Lab

10-09-2020

In het Music Lab maken de onderzoekers kennis met allerlei muziekinstrumenten en muziekstijlen. Let op: Deze cursus is voor kinderen die niet willen stilzitten en luisteren, maar die muziek willen maken en ontdekken! Donderdag 10 september begint deze bijzondere ontdekkingsreis weer.

In 15 lessen wordt onderzoek gedaan in de wonderlijke wereld van muziek. Dit doen de onderzoekers door de instrumenten te onderzoeken en uit te proberen. Zo ontdekken zij hoe je samen muziek kunt maken, schrijven, verzinnen en uitvoeren! Daarnaast maken zij deel uit van het Music Lab orkest en de Music Lab band om echt te ontdekken hoe het is om samen muziek te maken!

Om Music-Lab onderzoeker te worden moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • Je bent tussen 6 en 12 jaar oud
  • Je houdt van nieuwe dingen ontdekken en onderzoeken
  • Je houdt van muziek
  • Je wilt graag alle instrumenten die op de muziekschool zijn uitproberen.
  • Je wilt graag muziek maken en zingen

Voldoe jij aan deze eisen? Geef je dan snel op voor de cursus Music-Lab!

Voor de ouders

Op een speelse manier leren kinderen bij Music Lab verschillende instrumenten en muziekstijlen (her)kennen, maar gaan zij ook zingen, componeren, improviseren en samenspelen. Tevens wordt een basis meegegeven op het gebied van noten lezen. De muzikale ontwikkeling wordt gestimuleerd door middel van “experimenteren en ervaren”. Daarnaast krijgen de ‘onderzoekers’ een goede muzikale basis mee die in instrumentale lessen van pas komt. Deze cursus is zeer geschikt voor kinderen die graag met muziek bezig zijn, maar die nog niet weten welk instrument ze willen gaan spelen.

Music Lab is de vervanger van AMV (Algemene Muzikale Vorming). De basis is hetzelfde (het kennismaken van instrumenten en werken aan een muzikale basis), maar in Music Lab gaan de leerlingen meer aan de slag met het zelf muziek maken. Het geeft leerlingen dus een nog beter beeld van de instrumenten.

Lesmoment en inschrijven

De nieuwe lessen Music Lab beginnen donderdag 10 september weer. De eerste groep volgt les van 16.15 tot 17.00 uur, de tweede groep heeft les van 17.00 tot 17.45 uur. Deelname kost 47 euro voor 15 lessen. Inschrijven voor de lessen kan via de cursuspagina.