Nieuwe dramadocent: Gaby Jansen

19-01-2021

Gaby Jansen komt met ingang van 2021 onze theaterafdeling versterken. Gaby Jansen neemt de lessen van de toneelgroepen 7-9 en 10-12 jaar over van Marthie Overeem. 

Autodidact Gaby Jansen ontwikkelde zich behalve als acteur ook als verteller, als docent, trainer en innovator. Ruim gedoseerde humor is een van zijn onuitwisbare watermerken. Werkzaamheden als improvisatie acteur, regisseur en bedenker van creatieve projecten brachten hem in contact met het onderwijs, waar hij zich onder andere bekwaamde als dramadocent. Hij is zowel werkzaam in het bedrijfsleven als in de cultuursector. Opdrachtgevers in deze sector zijn onder andere: Kunst Centraal, Landschap Erfgoed Utrecht en de Werkhoven.

Gaby is onder andere bekend als de Sint van Veenendaal. Tevens speelt hij verschillende rollen op Ouwehands Dierenpark (Toendra Tony en Professor Panda).

Over toneelspelen

Over toneelspelen zegt hij het volgende: ,,Toneelspelen is misschien wel het allerleukste wat er is. Samen met leeftijdsgenootjes de ruimte krijgen om je eigen creatieve IK te ontdekken en samen de vloer op te gaan. Al improviserend of juist met vaste tekst de rol van je dromen te spelen. Spelenderwijs er achter komen dat elk kind vol talenten zit en het van jezelf en de ander op die manier te ontdekken. Het leren samenwerken en zelfvertrouwen opbouwen zijn elementen die spelenderwijs aan bod zullen komen. Als dit dan ook nog leidt tot een eindpresentatie in het Spectrum, in de toneelzaal, is het toneelfeest compleet."

Start toneelcursussen

De voorjaarscursussen voor de groepen 7-9 en 10-12 zouden meteen na de kerstvakantie starten, maar door de lockdown is dit uitgesteld. Er wordt gestart met deze lessen zodra de lessen weer 'echt' in Spectrum gegeven mogen worden. Inschrijven voor deze cursussen kan nog steeds via de cursuspagina.