Maak kennis met liedbegeleiding op gitaar

20-05-2019

Nieuwsgierig naar onze cursus liedbegeleiding op gitaar? Doe dan maandag 20 mei mee met de gratis kennismakingsles! En als er voldoende animo is, gaan we maandag 27 mei meteen door met de cursus.

In deze cursus leer je de basis van gitaarspelen. We behandelen het leren begeleiden van onder andere (kinder)liedjes. Dit doen we met het leren van open basis akkoorden en slagjes (ritmes) op de gitaar. Het resultaat is dat jij jezelf kunt begeleiden bij het zingen van nummers of samen kan musiceren.

We gaan uiteraard ook aan de slag met het leren spelen van eenvoudige melodieën. Aan het einde van de cursus heb je de basis van het gitaarspelen in de vingers!

Even voorstellen

De kennismakingsles en de cursus worden gegeven door docent Joost Zoeteman. Hij staat bekend als jazzgitarist met specialiteit: swing. Hij opende het North Sea Jazz Festival en deelde het podium met internationaal gelouterde musici zoals Nilson Matta (BR), Roni Ben Hur (USA) en Tchavolo Schmitt (F). Als docent geeft hij les bij De Muzen en verzorgt hij regelmatig kortlopende gitaarcursussen met als doel zowel de basis als het enthousiasme in muziek over te brengen.

De lessen

Als je mee wilt doen aan de kennismakingsles, dan kan jij je aanmelden door een mail te sturen naar info@demuzen.nl. Als je zelf een gitaar hebt, neem deze dan mee naar de les. Als je zelf geen gitaar hebt, laat het dan even weten bij de aanmelding. Dan zorgen wij er voor dat er 20 mei een gitaar voor jou klaar staat.

Als je na de kennismakingsles graag door wil, dan kan jij je inschrijven voor de cursus via de cursuspagina Liedbegeleiding op gitaar. De cursus bestaat uit acht lessen voor € 78,00. De lessen beginnen om 19.30 uur en de duur is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Het huren van een gitaar bij deze cursus kost € 12,00.

Bij een start op 27 mei zijn de lesdata 27 mei, dinsdag 4 juni (in verband met Tweede Pinksterdag op 3 juni), 10, 17 en 24 juni, 1, 8 en 15 juli.