Drie dames doen D-examen

22-06-2019

Drie dames doen dit jaar D-examen, het hoogst haalbare examen voor amateurmusici. Het D-examen van Rosalie Looijen is op zaterdag 29 juni, fluitistes  Renske van den Berg en Marije van Dam doen examen op zaterdag 22 juni.

Voor Renske en Marije (beide 16 jaar) is het een drukke tijd. Ze deden dit jaar ook allebei HAVO-eindexamen (en geslaagd!) en nu staan ze voor hun gezamenlijke D-examen. Dat ze dit samen mogen uitvoeren, past helemaal bij hen: ze zaten al bij elkaar in de klas op de basisschool en hebben ook al vanaf het begin, nu 8 jaar geleden, samen les. Ook buiten de les om kunnen Renske en Marije goed met elkaar. Bij het D-examen is de pianobegeleiding in handen van Hans Erik Dijkstra.

De 20-jarige Rosalie deed 4 jaar geleden C-examen op haar viool en voerde haar stukken toen ook openbaar uit, als onderdeel van een concert van symfonieorkest Muzendaal. Nu speelt ze een bijzonder gevarieerd programma met een vioolconcert dat niet vaak wordt uitgevoerd, een Händel trio sonate en een verrassing aan het eind. Naast het instuderen van haar vioolstukken, studeert Rosalie verpleegkunde.

De examens vinden plaats in uitvoeringsruimte Kwintet (de ingang naar deze ruimte bevindt zich in de foyer van Spectrum) en publiek is van harte welkom om de meiden bij deze examens te ondersteunen.


Renske van den Berg & Marije van Dam
dwarsfluit
zaterdag 22 juni, 11.00-12.00 uur

Rosalie Looijen
viool
zaterdag 29 juni, 13.30-14.15 uur