Doe mee met jamsessies Vlow en De Muzen

19-12-2019

Samen met Vlow starten we weer met de maandelijkse jamsessies op wisselende locaties. Zing je, of speel je een instrument, doe dan mee! Iedereen is van harte welkom om mee te jammen. Ook geeft zangeres Vera Westera gratis zangworkshops voorafgaand aan de jamsessies.

Funk, blues, singer-songwriter, de sessie staat open voor alle stijlen en niveaus. Een backline is aanwezig, alleen een instrument moet wel zelf meegenomen worden (met uitzondering van toetsen en drums). Ook staat op het podium een professionele band die zelf optreedt maar ook graag begeleidt. Het is een sessie waarvan de bedoeling is dat deelnemers met verschillende muzikanten spelen.

De sessie start donderdag 26 september om 20.30 uur in Spectrum, met een openingsset van de huisband. De sessie duurt tot 23.00 uur. Deelname aan de jamsessies is gratis.

Gratis zangworkshop Vera Westera

Voorafgaand aan de jamsessies, van 19.30 tot 20.30 uur, zijn er gratis zangworkshops van Vera Westera. De vier workshops hebben allemaal een ander thema.

De eerste workshop staat in het teken van samen zingen: naar elkaar luisteren en samen zingen. Bij de workshop improviseren leer je een begin te maken met improviseren, je leert in te spelen op de muziek. De derde workshop draait om communiceren met de band en met publiek. En tenslotte, bij de laatste workshop, gaat het om de uitvoering, om het daadwerkelijke optreden.

Vera Westera won als zangeres diverse prijzen zoals de solistenprijs van de VSB Music Award. Haar veelzijdigheid brengt met zich mee dat ze voor de meest uiteenlopende bands en projecten wordt gevraagd. Ze was leadzangeres bij de Groove Troopers van Martin Fondse, met wie ze haar debuut maakte op het North Sea Jazz Festival in Den Haag. Ook tourde ze met de Groove Troopers door Zuid-Afrika. In 2008 kwam haar eerste solo-cd 'A View Amazing' uit.

Aanmelden voor de gratis workshop is niet nodig, maar wordt op prijs gesteld en kan door een mail te sturen naar joost@joostzoeteman.nl.

Locaties jamsessies

De jamsessie en workshop van 26 september worden beide gegeven in Spectrum. Wil je meer weten over de jamsessies, neem dan contact op met Joost Zoeteman via joost@joostzoeteman.nl. De andere sessies zijn gepland op 31 oktober (Escaperoom the Circle), 28 november (Robert’s Pub) en 19 december (Stadscafé Meneer de Uil).

 

Inhoud workshops

Donderdag 26 september: Samen zingen, samen muziek maken (Spectrum)
In deze workshop ga je van start door muzikaal kennis te maken met de andere deelnemers. Je leert elkaar kennen door samen te zingen. We gaan dieper in op de basis van popmuziek en leren en luisteren van elkaar!

Donderdag 31 oktober: Zingen & improviseren (Escaperoom the Circle)
In deze workshop leer je een begin te maken met improviseren. Je leert in te spelen op de muziek en snel te reageren of juist initiatief te nemen.

Donderdag 28 november: Communiceren met de band en publiek (Robert's Pub)
In deze workshop leer je een begin te maken met improviseren. Je leert in te spelen op de muziek en snel te reageren of juist initiatief te nemen.

Donderdag 19 december: Optreden! (Stadscafé Meneer de Uil)
In deze workshop komen alle eerdere aandelen nogmaals aan bod. We sluiten af met een gezamenlijk optreden, en natuurlijk de sessie. Dit wordt een groot muzikaal feest!