Cultuurmakelaar t.b.v. de Cultuurimpuls Veenendaal

Wegens het vertrek van de huidige cultuurmakelaar zijn wij op zoek naar een ervaren opvolger die het voortouw kan nemen in de verbinding, ontplooiing en uitvoering van cultureel-maatschappelijke initiatieven.  

Veenendaal (ca. 65.000 inwoners) is een actieve stad met een diversiteit aan culturele, sportieve en economisch activiteit waarbij de rol van de cultuurmakelaar draait om samenhang, verhalen en  cultureel ondernemerschap.

Belangrijkste taken van de cultuurmakelaar

  • Samen met culturele en maatschappelijke partners een meerjarig programma ontwikkelen en uitvoeren dat recht doet aan de ambities en de mogelijkheden van de stad;
  • Vanuit het beschikbare budget initiatieven ontplooien voor aanvullende fondsenwerving en andere vormen van cultureel ondernemerschap;
  • Het door ontwikkelen van MAAK Veenendaal, het digitale platform voor cultuur, en het opzetten van een servicepunt voor het amateurveld en cultureel ondernemers;
  • Samen met de medewerkers van het programma School en Cultuur werken aan een verdere ontwikkeling van de cultuureducatie op basisscholen en op termijn ook binnen het voortgezet onderwijs.

Belangrijkste kwaliteiten van de cultuurmakelaar

Een ervaren culturele professional (m/v) met minimaal HBO denk- en handelingsniveau.
Het is een pré als je in de omgeving van Veenendaal woont.

Inspireren: je kan mensen inspireren om culturele avonturen aan te gaan. Veenendaal wil artistiek worden uitgedaagd, jij bent een belangrijke aanjager daarvan;

Mobiliseren; je kan mensen en middelen mobiliseren voor de ontwikkeling en uitvoering van nieuwe plannen. Niet alleen in de culturele sector maar ook in het maatschappelijk veld en bedrijfsleven. Je bent aantoonbaar cultureel ondernemend en succesvol in het schrijven van projectplannen en het werven van subsidies tot op landelijk niveau;

Realiseren: je bent ervaren in de coördinatie en uitvoering van grotere culturele projecten en evenementen en bent een teamspeler die anderen kan laten groeien in culturele vaardigheden en eigenaarschap; je houdt er van om “hands on” bij de uitvoering betrokken te zijn.

Reflecteren: je kan reflecteren op de culturele dynamiek in Veenendaal en kan die plaatsen in grotere beleidsmatige ontwikkelingen op zowel lokaal als provinciaal en landelijk niveau.

Profiel

We zoeken een zelfstandige man of vrouw die pragmatisch te werk gaat en zowel met het werkveld als in bestuurlijke context open communiceert. De ideale kandidaat is een netwerker die zich met gemak en plezier beweegt in zowel het professionele als in het amateur werkveld. Een ondernemend persoon die van aanpakken weet en mensen en organisaties kan verbinden door goed te luisteren en slimme verbanden te leggen. Binding met Veenendaal is een pré, affiniteit met kunst en cultuur een must!

Positie

Je gaat werken in dienst van Stichting Muziekschool Veenendaal De Muzen maar wordt inhoudelijk aangestuurd door een programmaraad van sleutelpersonen uit het culturele en maatschappelijke veld. Je hebt een onafhankelijke intermediaire positie met veel ruimte om zelf invulling te geven aan beleidsontwikkeling en uitvoering. Je werkplek is in Spectrum aan het Kees Stipplein in het centrum van Veenendaal.

We bieden je een tijdelijke aanstelling van 0,6 fte in schaal 10 van de CAO Kunsteducatie. De aanstelling is voor een jaar met uitzicht op vervolg bij goed functioneren.

Informatie

Voor meer informatie over de organisatie en de functie kun je contact opnemen met Clemens Rosmulder, directeur van De Muzen, via c.rosmulder@demuzen.nl. Het digitale platform vind je via: www.maakveenendaal.nl.

Sollicitatie

Je motivatiebrief en CV kan je uiterlijk vrijdag 15 november richten aan Henriet Vink, managementassistent van De Muzen, via h.vink@demuzen.nl.

Gesprekken vinden plaats op woensdagavond 20 november.

 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Cultuurmakelaar

t.b.v. Cultuurimpuls Veenendaal

Aanstelling: 0,6 fte

Niveau: HBO

 

Solliciteren?

Neem contact met ons op.

0318 - 550646

info@demuzen.nl