Bereikbaarheid tijdens Avondvierdaagse

06-06-2019

Met de gewijzigde startplaats van de Avondvierdaagse zijn ook de wandelroutes gewijzigd en dit heeft op donderdag 6 juni enige gevolgen voor de bereikbaarheid van Spectrum. Eén van de routes slingert om het Kees Stipplein heen, maar via de Prins Bernhardlaan en Wolweg is Spectrum goed bereikbaar. De organisatie zorgt hier voor een goede doorstroming van het verkeer (de oranje route op het kaartje hieronder). De roze route op het kaartje is de wandelroute van de deelnemers. Houd er ook rekening mee dat je op verschillende plekken richting Spectrum enige hinder kunt ondervinden van het Avondvierdaagse-verkeer.

Fietsers

Fietsers vanuit West worden geadviseerd om te fietsen via de Zandstraat, Weverij, Bevrijdingslaan en Prins Bernhardlaan. Het Scheepjeshofplein, de Hoogstraat en Hoofdstraat zijn dan niet bereikbaar, omdat het plein gebruikt wordt als verzamelplaats en de wandelaars aan komen lopen via de Hoogstraat. De deelnemers vervolgen hun route via de Hoofdstraat, waar ook de inhuldigingen plaatsvinden en er dan ook veel publiek op de been is.

De route van de 10 kilometer botst een klein beetje met het verkeer op de Zandstraat. Zij komen via de Vendelseweg en Willem de Zwijgerstraat op de Weverij, richting de Zandstraat. De overlast voor fietsers is hier beperkt.

Route avondvierdaagse