Amerikaanse opera's bij operacursus

04-10-2019

Wil je die aria die je altijd onder de douche zingt, nu eens voor publiek brengen? Voel je jezelf een echte Don Giovanni of vlammende koningin van de nacht? Altijd al eens zelf in een operakoor op het toneel willen staan? Grijp dan nu je kans! Op vrijdag 4 oktober starten wij weer met een operacursus.

Onze operacursus is bedoeld voor iedereen die (nader) ervaring op wil doen met  opera. Bij deze lessen is plaats voor mensen met solo-ambitie, maar ook voor mensen die in het koor willen zingen!

Amerikaanse opera

In het najaar van 2019 is het thema 'Amerikaanse opera', waarbij opera's van Leonard Bernstein en George Gershwin centraal staan. In 12 lessen wordt gewerkt aan aria’s, duetten, ensembles en koren uit bijvoorbeeld West Side Story ('I feel pretty', 'I like to be in Amerika', 'Somewhere', 'One hand, one heart') en Porgy & Bess ('Summertime', 'I got plenty o'nuttin'', 'It ain't necessarily so').

Niet alleen de muziek, maar ook het spel en de enscenering krijgen aandacht. Liefde, jaloezie, overspel, intriges, verdriet,... allemaal elementen die aan bod kunnen komen. De muziekstukken uit de cursus worden aaneengeregen tot een nieuw verhaal. Dit mondt uit in een voorstelling die op vrijdag 31 januari in de theaterzaal van Spectrum aan het publiek zal worden gepresenteerd.

Docenten

De cursus wordt gegeven door Hannie Slingerland. Zij is werkzaam als (opera)zangeres, dirigent en als docent klassiek zang. Zij werkte bij de Nederlandse Reisopera. De pianobegeleiding is in handen van beurtelings Hans Erik Dijkstra en Lisette van de Loo.

Niveau

De cursus is bedoeld voor zangers van alle niveaus, maar er wordt wel van je verwacht dat je zelfstandig muziek kunt instuderen. Het is prettig als je al koorervaring en/of zangles hebt. 

Lessen en kosten

De cursus wordt gegeven op 12 vrijdagen van 19.00  tot 21.00 uur en start op vrijdag  4 oktober. De eindpresentatie is vrijdag 31 januari. Deelname aan de cursus kost € 123,00. Leerlingen die een jaarcursus van het vocale of instrumentale onderwijs volgen, krijgen 50% korting op de inschrijving.

Inschrijven voor deze cursus kan via de cursuspagina Opera.